torsjö live vers2

SD kunde stoppat miljarderna till de rikaste

SD kunde stoppat miljarderna till de rikaste

INSÄNDARE. Regeringen presenterade förslaget att hemlighålla hur mycket elstöd som alla ska få. I 20 år. Det innebär att fyra partier i riksdagen aktivt försöker, och kommer tydligen att lyckas, att bryta den offentlighetsprincip som varit en av våra stora grundlagsstadgade rättigheter. 

Inte nog med att de som har en lön på över 50 000 kronor per månad fick en saftig skattesänkning i år, inte nog med att alla löften som de drivit under valrörelsen helt plötsligt inte går att infria trots att de redan visste situationen innan valet. Nu ska alla rika i Sverige, alla dessa överbelånade lipsillar få extra kosing. Hemligt, utan att någon ska få reda på det. Trots att hårt arbetande kvinnor och män, inom offentlig och privat sektor, och våra pensionärer desperat behöver stöd efter förra årets horribla elpriser så ska vi nu hemlighålla hur mycket vissa personer ska få och vilka dessa är.

Det kanske i ärlighetens namn inte spelar så stor roll, det är inte så att många av oss som aktivt läser taxeringskalendern eller läser in sig i vad folk har för sig. Men för journalister som aktivt försöker uppdaga korruption och missförhållanden inom det politiska arbetet så är det viktigt.

Men detta är väl som att sparka in en öppen dörr, det är ju trots allt högerpolitik som drivs. Om det inte hade varit för baksätespartiet Sverigedemokraterna.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nu sitter SD där i riksdagens korridorer och myser och låter sina samarbetspartier tömma Sveriges statskassa till sina miljardärskompisar. Och på deras Facebook- och Youtube-sidor säger de att de inget kan göra för de sitter inte i regeringen.

Lögn!

Ni har all möjlighet att stoppa detta flagranta svindleri genom att säga nej till detta förslag! Ni har möjlighet att se till att hårt arbetande kvinnor och män och pensionärer kan få stöd när de behöver det och offentligt visa upp hur mycket som delas ut och till vilka. I offentlighetens namn!

Men ni struntar i det. Ni sitter där i korridorerna och har det gott och tittar på, medans våra pengar försvinner. Ni har ju fått “hårdare?” tag mot gängkriminella, ni har ju fått hårdare tag mot invandrare, och mer pengar till friskolor. Så ni är ju nöjda och kan oskyldigt se på när statsapparaten monteras ner och hävda, medans ni skålar i champagne som bekostats av skattesänkningen, att ni inget kan göra.

Skål!

Men vi ska minnas denna passivitet tills nästa val, tro mig. Vi ska minnas! När ni sitter i era valstugor och bräker ur er hur mycket ni försökte stoppa M, KD och L från att svindla bort våra skattemiljarder, då ska vi komma fram till er och påminna er om att de aldrig hade kunnat göra det utan ert aktiva stöd.

Så enkelt är det!

Ulf Nilsson
Medborgare

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se