torsjö live vers2

Mindre krångel främjar turismen

Mindre krångel främjar turismen

INSÄNDARE. Det är sommar och semestertider då besöksnäringarna särskilt uppmärksammas. Besöksnäringarna är en stor inkomstkälla för Sverige och genererar arbetstillfällen. Dessa näringar skulle kunna utvecklas ytterligare ifall man tog bort en del krångel och bromseffekter.

Centerpartiet har de senaste åren lagt fram flera förslag som skulle gynna besöksnäringarna och jag vill lyfta fram några exempel: Sänkta arbetsavgifter för yngre innebär att fler kan få jobb. Kanske blir det första jobbet och inspirerar till fortsatt jobbsökande. Ett annat område där Centerpartiet lagt förslag är gårdsförsäljning av lokalt producerat vin. Det borde vara självklart att kunna köpa vin vid gårdsbesök hos en odlare. Regelverket för företagare bör kunna förenklas och ett sådant exempel är de komplicerade regler som gäller för skyltning.

Lars-Ivar Ericson (C)
Tyringe

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se