torsjö live vers2

Ni säger att det inte finns pengar

Ni säger att det inte finns pengar

INSÄNDARE. Hur kan en kommun som inte har pengar, bygga en ny simhall för 405 miljoner?

Ska Sösdala Simhall stå och förfalla med en massa ”skivor” för fönstren, det ser inte klokt ut? Samtidigt kan man lägga 405 miljoner på en simhall, trots att kommunen inte har pengar. 

Bilden visar Sösdala simhall.
Sösdala simhall står och förfaller. Skivor har täckt krossade fönster.

Så länge det inte rivs finns det hopp, men är det lönt att ha hopp?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Snälla föräldrar, prata med era ungdomar, dom har kanske tips på vem det kan vara, som krossar rutorna på Sösdala Sim och Sporthall, eller kan det vara så att barn och ungdomar är så besvikna på Hässleholms kommun, så dom visar det genom att slå sönder, och tror att det blir fortare vidgjort. Ungdomarna hör hur de vuxna pratar och är besvikna, över att Hässleholms kommun lovar en massa som dom inte håller, så klart blir ungdomarna påverkade av det negativa.

I snart 2 år, har Vannarödsskolan i Sösdala haft en utsikt, rakt in i en blå fladdrande söndrig presenning, det är inte klokt, första året fanns det inte ens en avspärrning, trots att väggen kunde rasa när som helst. Den står fortfarande kvar den där ”livsfarliga väggen”, som kommunen beställde material till, som blev utkört, för att nästan direkt återkallas, vad kostade inte det, nu är det beställt nytt material igen, spännande hur det ska bli denna gång. Har ni koll på vad ni gör, samarbetar ni inte över era beslut, det verkar som om 100 000 kronor hit och dit spelar ingen roll, för er. En undran, pratar ni inte med varandra, är det så lätt att beställa material, som sedan återkallas? Det kostar onödigt med pengar, som vi skattebetalare får stå ut med. Sommaren 2022 skickade kommunen ut, om bygglov till grannarna på bland annat Sträntevägen i Sösdala, det gällde ombyggnad av Sösdala Simhall. 

Bilden visar presenningen på Sösdala simhall.
Den trasiga presenningen har varit Vannarödsskolans utsikt i snart två år.

I november 2022 var ritningarna klara, vad hände sen? Att kommunen lovar en massa och drar tillbaka det som är bestämt, klubbat och klart, är dåligt gjort. Jag förstår att man inte kan renovera, när kommunen inte har pengar, det fattar ALLA, och det säger sig självt. Jag missunnar inte Hässleholm en ny simhall, men det finns helt plötsligt ingen gräns för hur många miljoner ni lägger, från 325 miljoner som nu är uppe i 405 miljoner, ni har ju INGA pengar. Vad kommer det att kosta S71 att hyra bassängtid, vad kostar det dom som ska bada, det måste ni ha räknat på. Ni som lovade att renovera vår simhall i Sösdala, så många undanflykter och lögner, för att ni skulle kunna stänga den. Tro mig, jag vet, att ingen ville ta anbud på att renovera har sina förklaringar, hur ska dom kunna lita på er i kommunen. Det ena partiet går ut med ett vallöfte som inte hölls, nästa parti går ut och demonstrerar i Sösdala, trycker upp ett litet trevligt blad. Partiet säger, hur kunde partiet svika er så, det var ju deras vallöfte, hade vi vunnit så hade vi absolut renoverat Sösdala Simhall, klart att ni ska ha er simhall, det är viktigt att den finns. Herregud,finns det något parti, man kan lita på, i Hässleholms kommun. Alla måste spara in på allt, skolan, äldrevården med mera. Lycka till, ni ser hur det går för Kristianstads nya simhall, inte med plus precis. Men när ni går ut och säger att Hässleholms kommun är till för att hjälpa barn och ungdomar och deras idrottsintresse, då ljuger ni. Ni lägger pengar på centrum, självklart, det är ju centrum, ni vill och kan inte hjälpa byarna runt omkring, för det finns inga pengar. Det ser ut som f-n, växer ogräs, gräs blir inte klippt, kommunen har inte pengar. Därför ser det ut som det gör i många småbyar, slitet och tråkigt. Vi betalar lika mycket skatt. Att gå ut i media och lova en massa, det gör barn och ungdomar glada, sen raseras allt för att ni inte håller det ni lovar. Vi har själva valt att bosätta oss i byar, men vi hade aldrig trott att ni skulle svika oss, på detta vis. 

Jag är så tacksam för allt som finns, barnen o ungdomarna är vår framtid. Men hur ska dagens ungdomar kunna lita på någon/något när inte de som är politiker håller vad dom står och lovar, inför valen? Jag skulle inte vilja byta plats med er, ni gör säkert vad ni kan, men sluta lova en massa ni inte håller ändå. Ni kanske inte vet, men det är många som söker sig ut till landet och vill bo där, i stället för att låta barnen växa upp i städerna. Jag tänker inte ge upp simhallen förrän jag får ett säkert svar. Så länge den står där så finns det hopp, om nu inte dom som är där och fördärvar, raserar den helt, dom får kanske betalt för att rasera den, vem vet, vem kan man lita på? Jag tycker ni politiker ska åka och titta och försöka förstå, att det är en fara för barn och ungdomar som går i skolan intill Sim- och Sporthallen i Sösdala, skadar någon sig, så hänger det på er, som inte kan sköta era byggnader. Gällande idrotten i skolan, det ingår att klara av simning i skolans betyg, kanske något att tänka på, när det är en hel del som drunknar i vårt samhälle. 

Kramar till alla som kämpar i våra byaroch för vår simhall i Sösdala.

Tillsammans är vi starka 

Camilla Millan Persson
Ordförande i Sösdala Simsällskap

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se