torsjö live vers2

Roman från snapphanetiden som följetong i Frilagt

Roman från snapphanetiden som följetong i Frilagt

Den historiska romanen Isvaken av Tyringebördige kulturjournalisten och författaren Gay Glans kan läsas som följetong via Frilagt från och med den 1 juli.

Boken är en levande, spännande och delvis otäck, skildring av livet i byarna i Hässleholmstrakten under åren 1676-1678 då Danmark försökte återerövra Skåne från Sverige. Enkla människor från denna tid, inte bara män utan också kvinnor vars röster sällan hörts, får berätta om förtryck och motstånd, men också om vänskap och kärlek.

Frilagts läsare kan nu – tack vare ett samarbete med Gay Glans och bokmorskan Leif B Frid på förlaget Öraholma bok & skrivstudio – ta del av hela boken plus ett extra kapitel som inte tidigare publicerats. Du hittar följetongen under vinjetten Merläsning, längst ner i spalten till höger på Frilagts förstasida.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Varje dag klockan 14 under juli månad blir ett nytt avsnitt tillgängligt via länk från Frilagt till Öraholma bok & skrivstudios hemsida. Tidigare avsnitt ligger kvar, men det går inte att läsa i förväg.

Berit Önell

Här är länken till Isvaken

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se