Gruppen-3a-328x120

Kommunledning på besök i Eckernförde

Kommunledning på besök i Eckernförde

Hässleholms kommunledning reste på onsdagen på ett tredagars besök till vänorten Eckernförde vid Kielbukten i Tyskland. Det är ingen dyr resa eftersom värdarna som brukligt står för kostnaderna på plats medan gästerna betalar resa och symboliska presenter. Temat för programmet denna gång är energi och klimatskydd.

Kontakten mellan städerna började redan 1951 på initiativ av fotbollsklubbarna Eckernförde SV och IFK Hässleholm. 1958 skedde det första vänortsbesöket i Hässleholm. Orterna har sedan träffats varje år, varannan gång i Hässleholm och varannan gång i Eckernförde.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Vid lunchtid på onsdagen gav sig åtta personer från kommunledningen av i två bilar. Det var kommunalråden Lena Wallentheim (S) och Mats Sturesson (C ), kommunchef Bengt-Arne Persson, kommunfullmäktiges ordförande Irene Nilsson (S) och vice ordförande Lena Svensson (C ), miljöstrategen Eva Hedenfelt, Daniel Näslund från Hässleholm miljö samt tolken Birgitta Nebeling.

Kostnaderna för hyrbilar samt presenter i form av lokala produkter till värdar och företag som besöks beräknas till 7 652 kronor inklusive moms och exklusive drivmedel, det vill säga totalt cirka 10 000 kronor.

På programmet står bland annat besök hos en arkitektfirma som arbetar med anpassning till klimatförändringar och energisanering av byggnader, studiebesök på avfallsanläggning, anläggning för utvinning av energi ur biomassa och biogasanläggning.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se