Gruppen-3a-328x120

Ge bort Frilagt som julklapp!

Ge bort Frilagt som julklapp!

Presentkortet är i storlek A5 och har Frilagts logga på ena sidan och text med plats för valfritt belopp på andra sidan.
Presentkortet är i storlek A5 och har Frilagts logga på ena sidan och text med plats för valfritt belopp på andra sidan.

Frilagts framtid ser ljus ut, tack vare en stadig ökning av stödprenumeranter sedan starten för exakt sex månader sedan idag. Det behövs ännu fler, men tack vare det stora engagemanget hittills vågar vi tro att tillströmningen ska fortsätta, så att tidningen snart kan stå på egna ben ekonomiskt.

Den som vill stödja Frilagt kan nu också ge bort en stödprenumeration som julklapp. Under julskyltningen på söndag finns Frilagt och Gruppen för oberoende press på Stortorget i Hässleholm.

Frilagt fick en flygande start med nära 5 000 visningar under sin första dag, den 27 maj. Antalet har sedan varierat och håller sig nu kring 1 000 per dag, lite lägre på helgerna då färre nyheter publiceras. Högsta nivå hittills denna vecka var i måndags med 1 437 visningar. På Facebook är det nu 545 personer som gillar Frilagt.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Många uppmärksammade avslöjanden har gjorts i Frilagt, exempelvis den allra första granskningen om de förorenade järnvägsmassorna vid reningsverket i Hässleholm där både Trafikverket och kommunala bolaget Hässleholms vatten nu riskerar åtal, länsöverdirektörens dyra avgångsvederlag, turerna kring den hotade musikpaviljongen på T4-området, bakterier och vattenpest i Finjasjön, underbemanning hos överförmyndaren, kaoset kring torget i Tyringe, bortglömda fullmäktigebeslut, den nedtystade nedläggningen av Stena i Hässleholm, en granskning av mobbning i skolan och en av de senaste granskningarna om okontrollerade utsläpp av avloppsslam vid reningsverket.

Granskningar kan leda till förändringar och att ansvariga ställs till svars och förebygger dessutom korruption och maktmissbruk.

Vi har tyvärr också tvingats publicera nyheter om att politiker och tjänstemän i kommunen försöker hindra allmänhetens insyn och journalistisk granskning genom att ta ut hutlösa och olagliga avgifter, förhala diarieföring av handlingar, diskutera hur en viss journalist ska utestängas från presskonferenser och sedan också besluta att en tidning- Frilagt- inte skulle få komma till en presskonferens. Men allt detta visar bara ännu tydligare att Frilagt verkligen behövs.

Frilagt finns tack vare engagemanget för en oberoende och granskande lokal tidning hos många av invånarna i Hässleholms kommun. Artiklarna har blivit verklighet med hjälp av allmänhetens tips om nyheter som kommer till Frilagt nästan varje dag. Ekonomin är på rätt väg på grund av att så många läsare tycker att tidningen behövs i Hässleholm med omnejd. Förhoppningen inför framtiden är också att annonsförsäljningen ska ta mer fart och bidra till en starkare ekonomi.

Under julskyltningen i Hässleholm på söndag klockan 12-18 finns möjlighet att träffa Frilagt vid ett av marknadsborden på Stortorget. Här finns också julklappen för den som vill bidra till demokrati och pressfrihet i Hässleholm: ett fint presentkort med julmotiv där givaren kan fylla i valfritt belopp till en stödprenumeration på Frilagt.

Presentkorten kan även beställas via Frilagts mejladress eller Facebooksida.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se