torsjö live

Lyckad julskyltning trots blåsig start

Lyckad julskyltning trots blåsig start

Trots hotande oväder blev julskyltningen på Stortorget lyckad med tomte, musik, marknadsstånd med mera. Foto: Berit Önell
Trots hotande oväder blev julskyltningen på Stortorget lyckad med tomte, musik, marknadsstånd med mera. Foto: Berit Önell

Julskyltningen på Stortorget i Hässleholm hade tur med vädret, trots att inledningen klockan tolv var både blåsig och regnig.

Flera marknadsbord höll på att välta och presenningar som fungerade som tak blåste loss. Men efter en stund lugnade vinden sig, regnet upphörde och solen tittade fram. Sedan var det uppehåll nästan hela eftermiddagen och marknaden hann avslutas innan stormen Gorm slog till på kvällen.

Torget fylldes mer och mer av folk fram tills vid tretiden då det mesta av programmet satte igång. Många kom för att dansa kring granen, träffa tomtemor och tomtefar, lyssna på Hässleholms stadsmusikkår och vacker stämsång, höra ett jultal av kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) och se en eldshow med ungdomar från Klinten kultur.

Frilagt och Gruppen för oberoende press fanns på plats vid ett av marknadsborden, bjöd på glögg och kaffe, pepparkakor och godis och uppmanade alla intresserade att stödja tidningen ekonomiskt. Presentkort med julmotiv för en demokratisk julklapp, en stödprenumeration på Frilagt under valfritt antal månader, uppskattades. Presentkorten kan också beställas via Frilagts mejladress eller Facebooksida.

Berit Önell

Dansen kring granen var förstås en höjdpunkt för många barn.
Dansen kring granen var förstås en höjdpunkt för många barn.
Frilagt och Gruppen för oberoende press var på plats med demokratiska julklappsförslag med mera.
Frilagt och Gruppen för oberoende press var på plats med demokratiska julklappsförslag med mera.
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se