Gruppen-3a-328x120

Stopp för tiggare vid Kvantums entré

Stopp för tiggare vid Kvantums entré

Ett bråk mellan tiggare utanför Kvantums entré på måndagsförmiddagen ledde till att en kvinna i 80-årsåldern inte vågade gå in i butiken. När handlaren Arne Henrysson fick veta det tyckte han att det fick vara nog.

– Nu är det stopp. Tiggare får inte sitta här utanför entrén mer. Men vi ska ordna en annan plats för dem, en bit bort, säger han.

Arne Henrysson blev uppringd av kvinnan som inte vågat gå in i affären. Hon berättade att hon upplevt tiggarna som hotfulla och känt sig tvingad att ge dem pengar. Hon frågade därför om hon kunde få hjälp att handla på eftermiddagen istället.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Så kan vi inte ha det. Om de går på kunderna, så de inte vågar gå in i butiken har det gått för långt, säger Arne Henrysson.

Bråket tycks ha handlat om att en kvinna som satt sig utanför entrén för att tigga blivit angripen av två andra personer, en man och en kvinna. De hävdade att platsen var deras revir och att kvinnan måste betala till dem om hon skulle sitta där. Hon kände sig hotad och vände sig till butikspersonal som tillkallade polis.

– Troligen har de inte hotat damen som skulle handla utan hon har blivit skrämd av deras bråk, gissar Arne Henrysson.

Efter måndagens bråk ska tiggare inte längre få sitta under taket vid Kvantums entré. Butiken ska hänvisa dem till en plats en bit bort. Foto: Berit Önell
Efter måndagens bråk ska tiggare inte längre få sitta under taket vid Kvantums entré. Butiken ska hänvisa dem till en plats en bit bort. Foto: Berit Önell

Liknande bråk har inträffat på platsen flera gånger den senaste veckan.

Arne Henrysson har fått nog. Men han tycker inte att det är aktuellt att förbjuda tiggeriet helt vid butiken.

– Nej, jag vill inte dem något illa. Det är hemskt att de ska behöva tigga och särskilt nu när det blir kallt, säger han.

Om det blir mer bråk kommer personalen att ringa polisen igen.

Tobias Nero från Kristianstadspolisen är på plats för en kontroll under eftermiddagen, tillsammans med en kollega.

– Kvinnan som blev angripen fick hjälp av en tolk och ska ha gjort en polisanmälan, berättar Tobias Nero.

Han vet dock inte vilken brottsrubricering det gäller. Frilagt har förgäves sökt inre befäl vid Kristianstadspolisen. Polisens Mediecenter Region Syd i Malmö känner inte till någon anmälan i ärendet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se