torsjö live vers2

Jeanette Thelander lägger ner utgivet.se

Jeanette Thelander lägger ner utgivet.se

Frilansjournalisten Jeanette Thelander lägger ner sin lokala nättidning för Hästveda med omnejd, utgivet.se. Det offentliggjorde hon genom en nyhetsartikel som publicerades på sajten på söndagen.

Anledningen är att hon vill satsa på en längre utbildning.

– Jag hinner helt enkelt inte med tidningen längre, det var jättekörigt hela förra året, säger hon till Frilagt.

Jeanette Thelander lägger ner Utgivet. Foto: Kåre Sjöholm
Jeanette Thelander lägger ner Utgivet. Foto: Kåre Sjöholm

Utgivet startade i mars 2014. Under 2015 har antalet läsare fördubblats till cirka 500 unika läsare per dag. Annonsförsäljningen har också ökat.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

– Det är ett otroligt gensvar och det gör förstås att beslutet att lämna tidningen känns tungt. Utgivet fyller en viktig funktion, därom råder ingen tvekan, skriver Jeanette Thelander och tackar alla som läst, tipsat, tyckt och bidragit med text och bilder .

Hennes känslor inför nedläggningen är blandade.

– Man ska gå i graven med flaggan i topp. Men det är klart att det är lite tradigt att lägga ner nu, när det går bra. Samtidigt är det en lättnad att ha fattat beslutet, jag har funderat länge på det, säger hon.

Hon har redan fått många reaktioner på tidningens Facebook-sida.

– Jag har inte hunnit läsa allt. Men det är roligt att mitt arbete har varit uppskattat. Folk har tyckt att tidningen varit bra och att den behövts. Många önskar lycka till och förstår mitt beslut och några är rejält besvikna över nedläggningen, berättar hon.

Hon beklagar att mångfalden bland lokala medier minskar.

– För läsare som uppskattar oberoende journalistik blir det ett alternativ mindre, men Kristianstadsbladets nättidning finns förstås fortfarande att tillgå, liksom Frilagt Hässleholm, skriver hon i sin artikel och länkar till dessa.

Hon hoppas ändå att någon eller några vill ta över och fortsätta med Utgivet. Kanske är det lättare att fortsätta det som påbörjats än att starta något helt nytt.

– Mycket grovarbete är ju gjort, konstaterar hon.

Utgivet kommer i vilket fall att ligga kvar på nätet i åtminstone ett år till, så den som är intresserad kan ta del av arkiverat material. Även tidningens Facebooksida kommer att ligga kvar.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se