torsjö live vers2

Ljus och glögg vid musikpaviljongen

Ljus och glögg vid musikpaviljongen

Paviljongens speciella arkitektur ska lysas upp på onsdag kväll, men förberedelserna började redan på måndagskvällen. Foto: Urban önell
Paviljongens speciella arkitektur ska lysas upp på onsdag kväll, men förberedelserna började redan på måndagskvällen. Foto: Urban Önell

När musikpaviljongen i Officersparken på onsdag kväll blir belyst av strålkastare serveras också glögg till dem som stannar till vid den omdebatterade byggnaden.

Redan på måndagskvällen lyste det upp i dimman när belysningen provades ut av några av parkens och paviljongens försvarare: Leif Henningsson, Evert Storm och Peter Alf.

Evert Storm, Peter Alf och Leif Henningsson placerade ut strålkastarna på lämplig plats.
Evert Storm, Peter Alf och Leif Henningsson placerade ut strålkastarna på lämplig plats.

De konstaterade snabbt att en strålkastare på 1 000 watt var alldeles för stark.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

– Det får räcka med de två som är 500 watt, sa Peter Alf.

Dessa placerades utanför paviljongen så att passerande bilister, främst norrifrån på väg in i staden, kan se byggnaden upplyst. En annan lampa med mer dämpat ljus fick lysa upp paviljongens insida.

Efter att ha flyttat runt belysningen några gånger verkade allt vara i balans och herrarna kunde stolt betrakta sitt verk. Paviljongens gula färg och speciella arkitektur lyftes fram i ljuset och skavankerna doldes i skuggorna.

– Jättefint, den är som en ny förälskelse, sa Leif Henningsson lyriskt.

Det var han som fick idén om att lysa upp paviljongen efter att en natt ha drömt om den som en vacker entré till staden.

Ungefär så här kommer den belysta musikpaviljongen att se ut från vägen.
Ungefär så här kommer den belysta musikpaviljongen att se ut från vägen, med kanslihuset i bakgrunden till vänster och allén och parkeringen till höger.

Han och de andra hoppas att många passar på att komma och se paviljongen i flödande ljus klockan 17-19 på onsdag och även stannar till en stund. Det blir inget framträdande, men glögg och pepparkakor serveras vid entrén till parken (från parkeringen vid kaserngården). Fler frivilliga krafter kommer då att hjälpa till.

– Vi hoppas att även politiker passar på att komma hit och titta och prata med folk, säger Evert Storm.

En handlare har sponsrat med 20 flaskor glögg, uppskattningsvis 70-80 muggar. Även belysningen är sponsrad och kommunens fritidsförvaltning står för elen.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se