torsjö live vers2

Strömavbrott hos kommunen och i Tyringe

Strömavbrott hos kommunen och i Tyringe

Ett större kabelfel orsakade strömavbrott hos 3 500 av Eons abonnenter i Tyringetrakten tidigt på tisdagsmorgonen.

Vid halvniotiden ledde en trafikolycka på Norra Kringelvägen till skador på ett elskåp och ett nära tre timmar långt strömavbrott, bland annat hos kommunens tekniska förvaltning.

Strömmen gick vid halvsextiden på morgonen i delar av Tyringe, Finja, Hörja, Matteröd, Västra Torup och Norra Rörum.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– De 55 sista abonnenterna var utan ström i drygt två timmar, men merparten fick den tillbaka rätt omgående, berättar Jakob Holmström, presschef på Eon.

Han förklarar att det gick att koppla om i nätet så att de flesta fick matning från annat håll. Men några hushåll fick vänta tills felet var åtgärdat klockan 07.44.

Körde på elskåpet

Det var två personbilar som krockade på Norra Kringelvägen i Hässleholm, nära vårdcentralen Solbrinken,  vid halvniotiden på morgonen. En man och en kvinna, som färdats i den ena bilen, fördes till sjukhus med lindriga skador. En av bilarna körde sönder ett elskåp och 83 av Eons kunder på Ljungdala och Läredaområdena blev utan ström.

Tekniska förvaltningen meddelade via kommunens hemsida: ´´Det kan vara svårt att nå oss. Hoppas att strömmen kommer tillbaka under dagen.”

Telefonerna fungerade

Personalen fick en lite annorlunda arbetsdag.

– Konsekvenserna är stora, men givetvis skiljer det mellan olika personer och förvaltningar hur beroende man är av el och internet. För de flesta av oss innebär det att vi inte kan sköta vårt dagliga arbete. Telefonen fungerar ju dock oavsett, så det går ju att svara i den och även på mejlen. Lite kallare, mörkare och tröttare, men å andra sidan lite mysigare med alla tända ljus, meddelar mark- och exploateringschefen Jakob Ruter.

Eons prognos var att strömmen i Hässleholm skulle vara tillbaka vid 11.30-tiden, men den kom lite tidigare.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se