torsjö live vers2

Frilagt fortsätter sitt viktiga uppdrag

Frilagt fortsätter sitt viktiga uppdrag

Frilagt behövs i Hässleholm. Det blir mer och mer uppenbart allt eftersom miljöskandaler, märkliga fastighetsaffärer, neddragningar inom omsorgen, brister i kommunens hantering av offentliga handlingar med mera avslöjas. Under 2016 kommer Frilagt att fortsätta att bevaka allt detta och mycket annat. Antalet läsare och understödjare ökar ständigt, men fler behövs.

På lördag finns Frilagt på Stortorget i Hässleholm tillsammans med Gruppen för oberoende press.

Frilagt har sedan starten i maj 2015 dag för dag blivit en alltmer känd och uppskattad nättidning. Den 5 januari fick Frilagt sitt utgivningsbevis och skyddas därmed fullt ut av grundlagen, med samma rättigheter och skyldigheter som andra seriösa medier. Sedan den 9 januari är tidningen också ansluten till det pressetiska systemet, vilket innebär att vi formellt förbinder oss att följa god publicistisk sed.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

2016 firar den svenska pressfriheten 250 år. Detta kommer att uppmärksammas av Frilagt och Gruppen för oberoende press i Hässleholm.

Antalet tips till tidningen om sådant som behöver granskas eller av annan anledning skrivas om ökar ständigt. Tyvärr är det omöjligt att hinna med allt och en del saker får vänta lite längre än de borde. Men fortsätt tipsa, Frilagt går igenom alla förslag och försöker hinna med efterhand. Det finns i dagsläget inga ekonomiska möjligheter att utöka bemanningen. Men Frilagt är i stort behov av att ännu fler av de många trogna läsarna bidrar ekonomiskt.

Det är fortfarande gratis att läsa Frilagt, men stödprenumerationerna är avgörande för tidningens överlevnad. Ge förslagsvis en gåva på 50 kronor per månad och stöd en oberoende, granskande, lokal nyhetstidning!

Företag och föreningar är också välkomna att annonsera i Frilagt. Föreningar annonserar för halva priset.

Berit Önell
Redaktör och ansvarig utgivare

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se