torsjö live vers2

Insamling för folkomröstning startar

Insamling för folkomröstning startar

Förberedelserna för en folkomröstning om musikpaviljongens bevarande i Officersparken har redan startat. Nya namnlistor med utrymme för personnummer och adressuppgifter har tryckts upp och på lördag finns Evert Storm i Bjärnum och Leif Henningsson i Tyringe för att ta emot underskrifter och sälja korten med paviljongen som motiv.

Paviljongens vänner var besvikna efter fullmäktiges beslut att avslå motionen om att ändra detaljplanen för att rädda paviljongen, men hoppas nu på en folkomröstning, från vänster Rosita Forsberg, Evert Storm, Leif Henningsson och Bengt Svensson. Foto: Berit Önell
Paviljongens vänner var besvikna efter fullmäktiges beslut att avslå motionen om att ändra detaljplanen för att rädda musikpaviljongen, men hoppas nu på en folkomröstning, från vänster Rosita Forsberg, Evert Storm, Leif Henningsson och Bengt Svensson. Foto: Berit Önell

På måndagskvällen beslöt kommunfullmäktige att avslå SD:s motion om att ändra detaljplanen för södra T4-området som tillåter ett femvåningshus i parken och att paviljongen flyttas, förslagsvis till kaserngården några hundra meter därifrån.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

På tisdagen lämnade Ulf Erlandsson (SD) in ett så kallat initiativärende om en folkomröstning till kommunstyrelsen. Han förklarar där att cirka 4 000 människor skrivit på att de vill bevara Officersparken med tillhörande paviljong i nuvarande form och att det är tio procent av kommunens röstberättigade, vilket krävs för att få en folkomröstning till stånd.

De tidigare namnlistorna kan dock inte användas rakt av för att kräva en folkomröstning. Enligt reglerna krävs bland annat att de som undertecknar lämnar personnummer.

De nya listorna och korten finns nu på Kafé Verum, Senioren och HIF:s second handbutik vid Coop. Planer finns också på att ge möjlighet till underskrift digitalt.

På lördag ger sig dessutom några av de mest engagerade paviljongaktivisterna ut på gator och torg med namnlistor. Klockan 11-13 står Leif Henningsson utanför Hemköp i Tyringe och Evert Storm på torget utanför Ica i Bjärnum.

Efterfrågan på vykorten i A4-storlek har varit stor och 500 nya kort har nu beställts.

– Vi har inte gett upp hoppet, säger Leif Henningsson.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se