Gruppen-3a-328x120

Uppdrag granskning till pressfrihetens försvar i Hässleholm

Uppdrag granskning till pressfrihetens försvar i Hässleholm

Uppdrag granskning besöker Hässleholm för att uppmärksamma behovet av pressfrihet och granskande journalistik lördagen den 21 maj.

AffischPNGDen 3 maj är den internationella pressfrihetens dag. Det fria ordet är värt att fira, men också försvara, året om. Det gäller inte minst i år när svensk pressfrihet, världens äldsta, fyller 250 år.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nils Hanson, ansvarig utgivare för Uppdrag granskning, är därför inbjuden till Hässleholm av fyra skånska nättidningsredaktörer som också medverkar: Berit Önell, Frilagt Hässleholm, Marianne Rönnberg Galmor, Bjuvsnytt, Susanne Ravani, Nättidningen Fyren i Höganäs och Tommy Paremo, Burlövs nyheter.

Anna Maris, distriktschef på Studiefrämjandet och tidigare journalist med erfarenhet bland annat från mediekooperativet Fria Tidningar, talar om medieägande och är även dagens moderator.

Hur ska det fria ordet försvaras? Varför är granskande journalistik en demokratifråga? Finns framtidens lokala nyheter på nätet?

Det är några av frågorna som tas upp i Norra Stations aula den 21 maj klockan 13-17. Arrangemanget är öppet för alla. Fri entré.

Arrangörer är nättidningarna tillsammans med Gruppen för oberoende press i Hässleholm, Föreningen Fyren i Höganäs och Studiefrämjandet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se