torsjö live vers2

Paintballvapen i tiggarlägret

Paintballvapen i tiggarlägret

Det vapen som hittades i ett tiggarläger i en skogsdunge i Hässleholm i slutet på februari var ett paintballvapen. Det visar den tekniska undersökningen som gjorts i Malmö.

– Det var ett kolsyrevapen, men det gick inte att funktionstesta eftersom det var i för dåligt skick och därför vet vi inte om det var licenspliktigt, förklarar Thomas Borg, kriminalkommissarie vid Hässleholmspolisen.

Vapnetsom visade sig vara ett trasigt paintballvapen, hittades vid röjning efter ett tiggarläger på Göinge Bils mark . Foto: Privat
Vapnet, som visade sig vara ett trasigt paintballvapen, hittades vid röjning efter ett tiggarläger på Göinge Bils mark . Foto: Privat

Kolsyrevapen räknas till luftvapen och vissa av dem faller under vapenlagen. Sådana med högt tryck är licenspliktiga.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Vapnet, som var i två delar, hittades vid röjning i tiggarlägret på Göinge Bils mark. Vid första anblicken ut såg det ut som ett utländskt militärt automatvapen.

– Den här typen av vapen görs ofta i modeller som efterliknar automatvapen, konstaterar Thomas Borg.

Han vill inte spekulera i om vapnet hamnat på platsen för att någon av tiggarna haft det med sig eller om det legat på platsen innan de kom dit. Därför hade det inte heller gått att delge någon person misstanke om brott även om vapnet hade gått att funktionstesta och visat sig vara licenspliktigt.

– Vi kan inte säga något om vem som använt det. Det kan mycket väl ha legat där länge, säger Borg.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se