torsjö live vers2

Paviljongen vandaliserad i helgen

Paviljongen vandaliserad i helgen

Det ena räcket på musikpaviljongens framsida har slagits sönder. Foto: Leif Henningsson
Det ena räcket på musikpaviljongens framsida har slagits sönder. Foto: Leif Henningsson

Musikpaviljongen i Officersparken utsattes i helgen för skadegörelse. Någon har slagit sönder det ena räcket och flera av de utsirade stolparna ligger slängda på golvet innanför.

– Det känns verkligen inte roligt, vi har kämpat i nio månader för att bevara paviljongen. Detta får inte hända nu när vi är nära ett beslut om folkomröstning, säger Leif Henningsson, en av de engagerade i ”paviljongens vänner”.

Polisen hade vid 22-tiden på söndagskvällen ännu inte fått in någon anmälan om skadegörelse.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Men det är självklart ett brott, säger polisens pressinformatör på regionledningscentralen i Malmö.

När Leif Henningsson fick vetskap om skadegörelsen åkte han själv till Officersparken på T4-området för att se hur illa det var.

– Jag var rädd att det skulle vara ännu värre, men det är ändå hemskt tråkigt. Det får inte hända, vi vill ju ha kvar paviljongen, säger han.

Han hoppas att någon har sett vandalerna och uppmanar eventuella vittnen att vända sig till polisen.

Paviljongens vänner har planerat att träffas den kommande veckan för att diskutera om de kan göra något mer för att musikpaviljongen inte ska rivas eller flyttas innan en eventuell folkomröstning kan hållas.

I tisdags beslöt byggnadsnämnden att bevilja både rivnings- och bygglov för flytten. Det betyder att fastighetsägaren, det vill säga kommunen och ingen annan, har rätt att sätta igång. Enligt tekniska nämndens ordförande Lars Olsson (C ) ska dock en upphandling först göras och därför kan arbetet inte komma igång förrän efter semestrarna. Ett beslut om folkomröstning kan tidigast fattas vid kommunfullmäktige den 13 juni.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se