torsjö live

Kommunens IT-strateg slutar för att bli vd

Kommunens IT-strateg slutar för att bli vd

Kommunens IT-strateg Ann Andersson har sagt upp sig efter bara drygt ett år för att bli vd på QSi Sweden AB, ett IT-företag med huvudkontor på garnisonsområdet i Hässleholm.

Ann Andersson har ansvarat för kommunens fiberetablering, men enligt kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) ska den inte påverkas av avhoppet.

Kommunens IT-strateg Ann Andersson, som ansvarat för fiberetableringen, har sagt upp sig. Foto: Urban Önell
Kommunens IT-strateg Ann Andersson, som ansvarat för fiberetableringen, har sagt upp sig. Foto: Urban Önell

Ann Andersson sa upp sig för några dagar sedan och avslutar sin tjänst i augusti.

I en notis om nyheten på kommunens hemsida berömde kommunens IT-chef Ann Anderssons arbete.

– Ann har gjort ett fantastiskt arbete som IT-strateg. Hennes arbete i satsningen på ett kommunalt fibernät har varit en starkt bidragande orsak till att vi nu har en pågående fiberetablering i Hässleholms kommun, förklarade han.

Han berättade också att en överlämning av Ann Anderssons arbetsuppgifter inom fiberetableringen till kommunens nya fiberorganisation har pågått en tid, sedan etableringen i pilotområdet börjat bli klar.

– IT-strateg var den tjänst hon var anställd för. Nu har vi byggt upp en organisation för fiberetableringen och det var meningen att hon skulle lämna över sina arbetsuppgifter till den efterhand. Nu får det bli lite snabbare överlämning, säger Lena Wallentheim.

Kommunen ska nu söka en ny IT-strateg.

– Det ska vi göra ganska snart, säger Lena Wallentheim.

IT-strategen ska jobba mer strategiskt framöver, så som tjänsten var tänkt från början. Ann Andersson har bara varit anställd på kommunen i drygt ett år och har hela tiden arbetat huvudsakligen med fiberetableringen.

På QSi efterträder Ann Andersson Christer Persson som vd.

– Vi är mycket glada att Ann väljer att anta nya utmaningar genom att börja hos oss, säger Thomas Nilsson, delägare och konsult på QSi som har 13 anställda.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se