torsjö live

Frilagt firade ett år av granskningar

Frilagt firade ett år av granskningar

Frilagt firade på lördagen sitt ettårsjubileum tillsammans med Gruppen för oberoende press på Stortorget i Hässleholm. Eftersom det var långlördag med många butiker öppna till klockan 16 och mycket aktiviteter i stan var det också extra många som fick information om tidningen och blev bjudna på godis vid Frilagts bord.

Gruppen för oberoende press marknadsförde Frilagt och firade ettårsjubileet på Stortorget i Hässleholm. Foto: Berit Önell
Gruppen för oberoende press marknadsförde Frilagt och firade ettårsjubileet på Stortorget i Hässleholm. Foto: Berit Önell

Hässleholms motorklubbs och bilhandlarnas årliga energirally, där mest energisnåla ekipage vinner, startade på torget och här fanns också en mindre bilutställning. Den stora cruisingen skulle inte börja förrän vid 16-tiden, men redan på förmiddagen syntes en del äldre amerikanska bilar också i centrum.

Åtta medlemmar i Gruppen för oberoende press gick runt och delade ut Frilagts foldrar och pratade med folk. Gruppen hade också ett bord på torget, strategiskt placerat mellan Socialdemokraterna och Torgkyrkan.

En hel del stannade till en stund för att diskutera granskande journalistik och olika aktuella ”affärer” i Hässleholm. Några kände inte till Frilagt, men de flesta verkar nu veta vad tidningen står för även om de inte läser den regelbundet.

– Frilagt behövs, tyckte flera.

Frilagts redaktör fick också många uppmuntrande tillrop.

En av dem som kom fram och pratade var tidigare S-kommunalrådet Tommy Nilsson, inte längre aktiv i politiken. Han berättade att han läser Frilagt flera gånger i veckan.

– Om jag jämför med alla andra journalister i Hässleholm så ligger du steget före. Artiklarna i Frilagt har mer substans, sa han bland annat.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se