Gruppen-3a-328x120

Hässleholm Miljös vd har sagt upp sig

Hässleholm Miljös vd har sagt upp sig

Gunilla Holmberg, vd på Hässleholm Miljö AB, har sagt upp sig. Hon har enligt anställningskontraktet sex månaders betald uppsägningstid, men slutar redan efter drygt två månader, den 30 september, för att börja ett nytt jobb den 1 oktober. Vad hon ska göra vill hon dock inte avslöja idag.

Gunilla Holmberg lämnade in sin skriftliga uppsägning på måndagen och den godkändes samma dag av det kommunala bolagets styrelseordförande Marianne Nilsson (S).

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I ett pressmeddelande förklarar Hässleholms Miljö att Gunilla Holmberg starkt bidragit till den utveckling som bolaget genomgått sedan det startade i sin nuvarande form.

– Vi önskar Gunilla lycka till på sin kommande position och är mycket tacksamma för den insats som hon gjort för Hässleholms Miljö AB, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Gunilla Holmberg, 51, är hemlighetsfull om sitt nya jobb och förklarar att hon inte förrän i mitten av augusti kan berätta om det.

Två bolag blev ett

– Jag har varit på Hässleholms Miljö i åtta år och fått utveckla bolaget tillsammans med medarbetare och kunder. Det kändes som att det var moget att anta nya utmaningar nu, säger hon.

På Hässleholm Miljö har hon också varit med om utmaningar. Den första var att lägga samman ett renhållnings- och ett fjärrvärmebolag till ett bolag.

– Det har varit en resa som jag är glad och stolt över att ha fått vara en del av, säger Gunilla Holmberg.

Hon har också varit engagerad i utvecklingen av sopsorteringen i kommunen.

– En viktig grund för ett hållbart samhälle är att ta hand om och sortera avfall, och allra helst ska det inte bli något avfall alls, säger hon.

Ordförande visste ingenting

Marianne Nilsson säger att hon inte i förväg visste att Gunilla Holmberg skulle säga upp sig.

– Jag hade det lite på känn, men visste inte säkert. När någon har så goda kvaliteter som Gunilla är det inte alldeles överraskande att hon vill gå vidare, säger hon.

Hon berömmer särskilt Gunilla Holmbergs arbete med sammanslagningen av de två bolagen till ett.

– Att svetsa ihop två bolag med olika arbetssätt och kultur är en utmaning som kräver styrka och mod. Sedan har hon fortsatt att driva på och arbeta för en hållbar utveckling, säger hon.

Gunilla Holmberg har enligt sitt anställningsavtal rätt till sex månaders uppsägningslön, men slutar tidigare och avstår från lön efter att hon slutat, det vill säga under knappt fyra månader. Hon har en månadslön på 75 705 kronor i månaden.

– Rekryteringsprocessen för att finna Gunillas efterträdare påbörjas inom kort, skriver Hässleholm Miljö i sitt pressmeddelande.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se