torsjö live vers2

Hemlöse Lars död har skakat Hässleholm

Hemlöse Lars död har skakat Hässleholm

Ingela Hansson, till vänster, och Rebecca från föreningen Hemlös i Hässleholm tände ljus för hemlöse Lars som mördades på Hässleholms resecentrum. Foto: Berit Önell
Ingela Hansson, till vänster, och Rebecca från föreningen Hemlös i Hässleholm tände ljus för hemlöse Lars som misshandlades till döds på Hässleholms resecentrum. Foto: Berit Önell

Hässleholmarna är skakade efter mordet på den hemlöse mannen Lars sent på tisdagskvällen. På onsdagskvällen arrangerade föreningen Hemlösa i Hässleholm en minnesstund med blommor, tända ljus och minneshälsningar på trottoaren utanför Norra Station.

– Han hade ingen. Vi ville göra något för att hedra hans minne, säger Ingela Hansson i Hemlösa i Hässleholm.

Resecentrum 2Hon och de andra i föreningen hade kontakt med Lars under lång tid. Han var dock inte en av de hemlösa som brukade komma på föreningens lördagsfrukostar.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi brukade söka upp honom istället. Han höll sig mycket för sig själv och krävde aldrig någonting, men var tacksam för den kontakt vi hade, förklarar Ingela.

Hon har svårt att ta till sig det som hänt.

– Det är ofattbart, helt bisarrt att något sådant kan hända här i Hässleholm, säger hon.

Hon berättar att en kompis till henne, som också haft kontakt med Lars, hade sett honom sitta uppe i gångbron över järnvägsspåren vid kvart över tiotiden på tisdagskvällen. En halvtimme senare larmade en förbipasserande polisen om att han

låg livlös på samma plats.

Ingela beskriver Lars som en väldigt snäll person.

– Han skulle aldrig göra en fluga förnär. Det är omöjligt att tänka sig att han skulle ha kommit i bråk med någon, säger hon.

Att han skulle ha utsatts för ett rån tycker hon inte heller låter sannolikt.

– Han hade ju ingenting av värde, bara sina kassar, säger Ingela.

Det kom inte så många till minnesstunden som annonserats bland annat på Facebook.

– Det var nog för kort varsel. Vi kanske ska ordna en större minnestund en annan dag, säger Ingela och hennes vänner, som återvänt till minnesplatsen senare på kvällen.

De beskriver stämningen i staden efter dådet.

– Folk verkar skakade och rädda. Om någon kan ge sig på en hemlös man som går med krycka och inte kan försvara sig så kan vem som helst bli utsatt. Det känns otryggt att vara ute. Vi har inte sett några av våra hemlösa vänner heller idag, varken på stationen eller på stan, berättar de.

Nu hoppas de innerligt att polisen ska hitta förövaren.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se