torsjö live vers2

17-åring anhållen för mordet på stationen

17-åring anhållen för mordet på stationen

En 17-årig pojke greps på torsdagskvällen för mordet på hemlöse Lars på resecentrum i Hässleholm i tisdags kväll. 17-åringen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord samt rån. Det skriver polisen på sin hemsida.

Den hemlöse mannen hittades livlös på golvet ovanför rulltrapporna på den inglasade gångbron över järnvägsspåren.
Den hemlöse mannen hittades livlös på golvet ovanför rulltrapporna på den inglasade gångbron över järnvägsspåren.

Den hemlöse mannen, som brukade gå med hjälp av krycka, hittades livlös på golvet i gångbron över järnvägsspåren vid kvart i elvatiden på tisdagskvällen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Polis och åklagare kan inte lämna några upplysningar om eventuellt motiv till mordet ännu.

Misstankarna om rån gäller ett personrån på Götagatan vid 21-tiden samma kväll som mordet. 17-åringen misstänks då ha hotat offret med kniv och tvingat till sig en mobiltelefon. Målsäganden skadades ej.

17-åringen nekar till båda brotten.Han är känd av polisen och tidigare dömd för snatteri i en klädbutik, brott mot knivlagen, narkotikabrott och försök till stöld på Finja skola tillsammans med en jämnårig. Båda dömdes den 20 maj till ungdomsvård med så kallat ungdomskontrakt med socialnämnden i fyra månader, en vård som alltså fortfarande pågick.

Åklagare Malin Paulsson måste senast på söndag besluta om den misstänkte ska begäras häktad. Annars ska han släppas på fri fot. Någon häktningsframställan hade inte kommit in till Hässleholms tingsrätt på fredagseftermiddagen.

Polisen vill fortfarande få kontakt med eventuella vittnen eller personer som kan lämna upplysningar. Polisens tipstelefon har nummer 0733-11 55 61.

Artikeln kommer att uppdateras.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se