Gruppen-3a-328x120

Förlängd häktning för 17-årig mordmisstänkt

Förlängd häktning för 17-årig mordmisstänkt

Häktningstiden förlängs med två veckor för den 17-årige pojke som misstänks för mordet på den hemlöse mannen, som var känd som Lars, på Resecentrum i Hässleholm. Anledningen är att åklagaren Malin Paulsson behöver mer tid för utredningen.

Polisens tekniker är klara med sin undersökning av brottsplatsen, men någon skäligen misstänkt för mordet eller dråpet finns ännu inte.
17-åringen får stanna i häkte två veckor till eftersom åklagaren behöver mer tid för utredningen och väntar på resultat av tekniska undersökningar på brottsplatsen, Foto: Berit Önell

17-åringen häktades den 14 augusti, på sannolika skäl misstänkt för mordet och ett knivrån på Götagatan i Hässleholm samma kväll, den 9 augusti. Vid förhandlingen nekade han till brott.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

På torsdagen skrev Malin Paulsson en framställan om förlängd åtalstid till den 9 september.

– En stor mängd utredningsåtgärder har vidtagits under häktningstiden, bland annat många förhör med olika bevispersoner. Förundersökningen är dock fortfarande i ett tidigt skede och det finns väldigt mycket mer kvar att göra och förhör att hålla, skriver hon.

17-åringens försvarare, advokat Caroline Davidsson, medgav åklagarens begäran och därför kunde domaren Dina Gutrad vid Hässleholms tingsrätt bifalla den utan att ny häktningsförhandling hölls.

Häktningsskälen är desamma, förutom att det för mord inte föreskrivs lindrigare straff än två års fängelse, att det finns risk att 17-åringen undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning och att han fortsätter med brottslig verksamhet. Även restriktionerna består.

Robert Loeffel, polisens presschef i region syd, förklarar att utredarna också väntar på svar på tekniska undersökningar från NFC, Nationellt forensiskt centrum, i Linköping.

Han berättar att många värdefulla tips om brottet kommit in från allmänheten, bland annat då polisen var på plats på resecentrum i Hässleholm exakt en vecka efter mordet och kring det klockslag då det hände.

– Vi fick då in en del uppgifter från personer som inte tidigare hört av sig, säger Robert Loeffel.

Polisen tar fortfarande emot tips om mordet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se