torsjö live

Frilagt satsar på medborgar-journalistik

Frilagt satsar på medborgar-journalistik

Är du intresserad av att vara med och påverka Frilagts innehåll och utveckling? Vill du bidra till att makthavarna granskas så att mygel och slöseri med skattepengar kan avslöjas och stoppas? Då är Frilagts medborgarjournalistik något för dig.

medborgarjournalistik-affischAffärerna i Hässleholm slutade inte efter den folkliga protesten mot politikers angrepp på den fria pressen 2014. Frilagt startade som en följd av den så kallade Norra Skåne-skandalen och fortsätter att gräva. Många läsare är redan engagerade på olika sätt och hjälper dessutom till att finansiera tidningen genom frivilliga gåvor.

Frilagts granskningar behövs definitivt fortfarande. Nu är det dags att förnya den lokala journalistiken och demokratin ytterligare genom att ge fler möjlighet att bli delaktiga.

Frilagt planerar en satsning på medborgarjournalistik tillsammans med Gruppen för oberoende press och Studiefrämjandet. Alla intresserade är välkomna att delta och få inspiration och kunskap om att gräva fram nyheter, begära ut offentliga handlingar, skriva insändare, krönikor med mera. Förhoppningen är också att alla som bidrar ekonomiskt till Frilagt ska känna sig mer delaktiga.

Första steget är ett seminarium om medborgarjournalistik i Hässleholm kulturhus lördagen den 12 november klockan 13-16.30.

Där medverkar bland andra de erfarna journalisterna Abigail Sykes, Landets Fria Tidning, och Anna Maris, Studiefrämjandet, som båda tidigare hållit i utbildningar i medborgarjournalistik, Frilagts insändarredaktör Gert Jacobsson, tidigare under många år verksam på Norra Skåne i Hässleholm samt undertecknad.

Fler steg kommer framöver. Bland annat finns möjlighet att delta i en studiecirkel i medborgarjournalistik under våren.

Berit Önell
Redaktör och ansvarig utgivare
Frilagt Hässleholm

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se