torsjö live

Paviljongflytten inställd?

Paviljongflytten inställd?

Ja, då har svaret på den tilltänkta paviljongflytten kommit. Det som alla förstått (utom politikerna) att det var en omöjlighet att flytta Paviljongen i sin helhet. Om flytten skulle påbörjas, skulle det bli näst intill ett nybygge, vilket skulle förfela hela idén med att få den flyttad i sitt ursprungsskick. Nu kan den stå kvar och rustas upp till båtnad för alla invånare. Flyttmarodörerna får äntligen en ursäkt att backa från sitt vansinniga beslut att tvunget bygga hus i denna lilla oas.

Förslag: köp in tomten bakom Netto, trots ett för högt pris, skänk den till byggherren att bygga så många lägenheter som han önskar. Vi slipper då också att få höghastighetstågen dundra genom stan i 320 km/h. Området Norden kan sen exploateras utan störande buller från dessa tåg. En genial idé som skulle spara många skattekronor. 11 eller 14 miljoner, kvittar lika, ska ställas mot 0,5 till 1 miljard som en station för höghastighetståg kostar. Rena bingovinsten för Hässleholms skattebetalare.

Lars Nord
Fritänkare och outsider

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se