torsjö live vers2

Trappar ner paviljongkoll

Trappar ner paviljongkoll

Aktivisterna minskar sin närvaro vid musikpaviljongen de närmaste dagarna efter beskedet att tekniska nämndens arbetsutskott ställt in tisdagens extramöte om avtalet med entreprenören om flytten.

Nämndens ordförande Lars Olsson (C ) var själv på plats för att meddela att det därmed inte händer något med paviljongen före jul. Men han tänker kalla till ett nytt möte i mellandagarna.

Evert Storm berättar att aktivisternas övervakning av paviljongen ska ske mer sporadiskt fram till julhelgen eftersom politikerna skjutit upp beslutet om flyttkostnaden. Foto: Berit Önell
Evert Storm berättar att aktivisternas övervakning av paviljongen ska ske mer sporadiskt fram till julhelgen eftersom politikerna skjutit upp beslutet om flyttkostnaden. Foto: Berit Önell

Evert Storm förklarar att han inte gärna litar på kommunpolitikerna efter allt som hänt i paviljongfrågan. Men han berättar att Lars Olsson kom till paviljongen på måndagseftermiddagen och försäkrade att arbetena inte skulle påbörjas denna vecka.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Han sa till mig att jag inte behövde stå där och frysa längre. Jag undrade om det innebar att det inte skulle hända något med paviljongen före helgerna och han tog mig i hand på det.

Som Frilagt redan berättat ställdes mötet in på grund av att kallelsen gått ut för sent. Enligt reglementet ska kallelse skickas ut senast sju dagar före mötet.

Lars Olsson bekräftar för Frilagt att ett nytt möte ska hållas i mellandagarna. När är dock inte bestämt ännu. Flyttarbetena kan sätta igång samma dag om även ett byggstartmöte planeras in, så som det var tänkt inför tisdagen.

Evert Storm och de andra aktivisterna kommer ändå inte att släppa paviljongen ur sikte helt under de närmaste dagarna.

– Nej, imorgon bitti klockan sex är jag där och tänder marschallerna igen. Sedan kommer vi att ha mer sporadisk koll, inte dygnet runt, förklarar han.

Blir det aktuellt i mellandagarna kommer aktivisterna att trappa upp sin närvaro igen.

– Oss får de inte väck, säger Evert Storm.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se