Gruppen-3a-328x120

Ingen i Hörja by fick mejl om fibermöte

Ingen i Hörja by fick mejl om fibermöte

Ingen i Hörja by fick inbjudan när Hässleholms kommun kallade till informationsmöte om fiberutbyggnad i Hörja i förra veckan. Det förklarar varför så få, bara 15 personer, kom till mötet.

Fibersamordnare Pernilla Rydmark förklarar att det berodde på att hon inte visste att det fanns två listor utifrån hur kunderna är indelade i områden, så kallade fiberhoods, ett för byn och ett för landsbygden. Hon skickade enbart till listan för landsbygden som hon alltså trodde gällde för hela socknen.

Kommunens fibersamordnare Pernilla Rydmark lovade fiber till Hörjaborna efter påsk och senast i början på juni. Foto: Berit Önell
Vid mötet i Hörja lovade kommunens fibersamordnare Pernilla Rydmark fiber till Hörjaborna efter påsk och senast i början på juni. Foto: Berit Önell

Pernilla Rydmark ber om ursäkt för det inträffade.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Detta beklagar jag verkligen och det var ett misstag, skriver hon i ett mejl till Frilagt.

Hon försäkrar att det inte ska hända igen. Men det går inte att slå ihop de två listorna för Hörja till en för att undvika framtida misstag.

– Fiberhoods är inte möjliga att slå samman eftersom de även är grunden för andra uppgifter i systemet. Däremot så är det ofta bättre att ta fram listor baserat på postort, förklarar hon.

Mejlet skickades dessutom ut sent, först på måndagen den 9 januari, två dagar före mötet. Det annonserades inte heller på kommunens hemsida så som liknande möten brukar.

– Vi ska naturligtvis annonsera i alla tillgängliga media men denna gång blev det liggande före jul och nyår och togs hand om först på måndagen i samma vecka som mötet. Detta är ju inte bra eftersom vi visste om mötet redan före jul, skriver Pernilla Rydmark.

80 fastigheter i Hörja med omgivande landsbygd har anmält intresse för kommunens fiber och skulle ha fått mejlet med inbjudan till mötet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se