torsjö live vers2

Sven Carlsson blir ny vd på Hässleholm Miljö

Sven Carlsson blir ny vd på Hässleholm Miljö

Sven Carlsson blir ny vd på kommunala bolaget Hässleholm Miljö från och med den 1 februari. Det beslöt bolagets styrelse på måndagen.

Han har varit tillförordnad vd sedan Gunilla Holmberg slutade den 30 september, men det var inte självklart att han skulle få jobbet. Ett rekryteringsföretag har hjälpt till med rekryteringen och 32 personer sökte tjänsten.

Fyra av de sökande kallades till intervjuer.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hässleholm Miljös styrelseordförande Marianne Nilsson (S) förklarar varför Sven Carlsson inte blev anställd som vd direkt.

– Vi tyckte inte att det hade varit rättvist mot honom. Han ska inte uppleva att han åkte in på en räkmacka. Han fick jobbet för att han var bäst, säger hon.

Dock ser hon det som en merit att han hade varit tillförordnad vd och arbetat länge i bolaget.

Marianne Nilsson säger att rekryteringsföretaget gjorde ett noggrant arbete.

– De som blev intervjuade var alla väldigt kompetenta personer. Det skilde inte mycket mellan dem, men när vi summerade tyckte vi att Sven, med en hårsmåns marginal, höll bäst kvalitet, förklarar hon.

Sven Carlsson berättar att han inte alls var inställd på att gå in som ordinarie vd när han fick frågan om att bli tillförordnad. Han var tidigare affärsområdeschef för ekonomi och IT inom bolaget.

– Efterhand när jag kom in i uppgifterna har intresset för vd-jobbet vuxit fram alltmer, säger han.

Därför sökte han tjänsten när den utlystes. Inte förrän idag visste han att han skulle få den.

– Jag tror att det är viktigt i de här processerna att det finns en öppenhet kring rekryteringar, särskilt när det gäller vd-tjänster, att flera sökande får stötas och blötas mot varandra, säger han.

Han ser fram emot att ta sig an de utmaningar som bolaget nu står inför.

– Vi har ett ambitiöst investeringsprogram framför oss, konstaterar han.

Bland annat gäller det fjärrvärmen där utbyggnaden i Sjörröd pågår för fullt och en sammankoppling mellan Tyringe och Hässleholm är på gång. En stor ackumulatortank ska också placeras vid fjärrvärmeverket.

När det gäller soptömningen har bolaget som bekant bytt insamlingsmodell för villor och börjat köra i egen regi till flerfamiljshus och verksamheter.

– Visserligen är förändringarna genomförda, men det återstår mycket arbete för att få alla rutiner på plats, säger Sven Carlsson.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se