torsjö live vers2

”Dumheter” att bygga badhus vid City Gross

”Dumheter” att bygga badhus vid City Gross

Utredningen om alternativ placering av ett nytt badhus i Hässleholm nådde på måndagen alla politiska partier i kommunfullmäktige.

Oppositionsrådet Pär Palmgren (M) är delvis kritisk.

– Utredningen innehöll ju några förslag som jag betraktar som dumheter. Vi bygger inget badhus på Ica Kvantum, inte heller på City Gross parkering, förklarar han.

Kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) fick utredningen från stadsbyggnadskontoret redan för två månader sedan, men behöll den för sig själv. Först när den uppmärksammades i media i helgen fick övriga politiker kännedom om den. Pär Palmgren krävde att få en acceptabel förklaring och fick veta att tanken varit att informera om detta samtidigt som en utredning om behoven om sanering av marken vid Qpoolen skulle presenteras.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Palmgren meddelar på måndagen via sms till Frilagt att han i nuläget inte har några ytterligare synpunkter på att Lena Wallentheim höll på utredningen i två månader.

Däremot har han alltså åsikter om utredningens förslag till placering vid varuhusen.

– Jag begriper inte varför man lägger förslag som förmodligen bara retar folk. Resultatet blir ju att politikerna återigen betraktas som idioter, skriver han till Frilagt.

Andra förslag i utredningen tycker han känns tilltalande: strax väster om järnvägen (Norden eller Västra station vid Drottninggatan) liksom Österås.

– Vi behöver dock fördjupa oss i bland annat saneringsfrågorna, konstaterar han.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se