Gruppen-3a-328x120

Vittsjöfotbollen kan få stöd av kommunen

Vittsjöfotbollen kan få stöd av kommunen

– Det här känns mycket positivt och jag är övertygad om att vi gemensamt hittar en bra lösning.

Erika Nilsson, ordförande i Vittsjö GIK:s damsektion är försiktigt optimistisk efter onsdagens träff med kommunledningen. Kommunalrådet Lena Wallentheim (S) uppmanar klubben att komma in med en formell ansökan om bidrag till en ny läktare.

Klubbstyrelsen sammanträder på onsdagskvällen för att gå igenom förutsättningarna och Erika Nilsson räknar med att en ansökan ska kunna lämnas in till kommunen redan under torsdagen. Detta för att kommunstyrelsens arbetsutskott ska kunna behandla ärendet vid sitt nästa möte.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Hittills har den kampanj ”Vittsjö ska spela i Vittsjö” som drogs igång sedan Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommitté beslutat avslå vidare dispens för Vittsjö Idrottspark inbringat 71 000 kronor. Facebook-gruppen har så här långt samlat 1 087 medlemmar.

– Det är knappt man tror att det är sant, säger en glad och tacksam Erika Nilsson som hyllar den föreningsanda som det här fört med sig.

Det är inte bara privatpersoner som slutit upp. Flera företag har också hört av sig och förklarat sig beredda att hjälpa till med arbete eller material.

För alla eventualiteters skull kommer man dock att, samtidigt, överklaga Tävlingskommitténs beslut.

– Visst ska vi, på ett eller annat sätt, lösa det med en utbyggnad av 160 sittplatser till säsongsstarten.

Helst vill man dock slippa lösningen att hyra in en mobil läktare. En utgift på cirka 250 000 kronor rätt i sjön.

– Och ska vi bygga nytt ser vi så klart helst att vi får tid på oss till efter den här säsongen för att kunna göra en ordentlig totalplanering.

Om det blir nytt avslag så finns det i alla fall en reservplan som garanterar att Vittsjö kommer att spela sina hemmamatcher i damallsvenskan på egna arenan.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se