torsjö live

SVT har blivit ”Fejknews”

SVT har blivit ”Fejknews”

 

SVT sände den 23/3 ett reportage om mig där påståenden var serverade som sanningar. Reportaget vinklades så att det skulle framstå som att jag varit med om en konkurs av ett åkeri vilket är rena lögnen. När jag sålde min andel av företaget var företaget vid god kreditvärdighet. Jag kan inte lastas för konkursen som skedde ett år efter jag sålt min del. Dessutom var förtaget sålt i ett led till innan konkursen skedde. Att reportern överhuvudtaget tar upp en konkurs av ett åkeri som jag inte var ägare till luktar smutskastning. För min del så har jag aldrig varit med om någon konkurs.

Därefter har reportern en beskrivning om hur de anställda upplevde konkursen som jag överhuvudtaget inte var delaktig i.

Vidare utmålas fastigheten i Hästveda som rena miljöfaran. Fastigheten i Hästveda genomgick en miljöklassificering i samband med köpet. Fastigheten kom då i en bättre miljöklass och inga ålägganden står skrivet i dokumentet.

Han påstår även att en av mina anställda bor på fastigheten vilket är lögn. Det hade jag sms:at till journalisten innan men han väljer ändå att påstå att det är en av mina anställda som bor där. Jag hade själv ingen kännedom att det fanns personer skrivna på fastigheten i Hästveda. Troligen är det en av hyresgästerna som haft sin personal skrivna där.

De senaste påståendena om mig gällde min privata ekonomi och mina bolag. Här påstås det felaktigt att jag måste ha revisor till mina bolag. Jag har varit i kontakt med min redovisningskonsult, som sköter den löpande redovisningen och bokslut, och fått styrkt att mina bolag är inte är av storlek att det krävs revisor. Skulden som finns i ena bolaget är en skuld till mig själv, dvs jag har från min privatekonomi lagt in detta i bolaget. Jag kan också konstatera att journalisten inte har tillräckliga kunskaper om min ekonomi för att göra de uttalanden han gör. Min privata ekonomi tänker jag inte redovisa för hela folket. Eller det måste man göra när man blir kommunalråd? Folket har inte fått ta del av övriga kommunalråds ekonomi. Vad mig anbelangar så anser jag det ointressant.

Journalisten är även frågande till hur jag har råd att ha fastigheter, vilket jag anser är min privatsak. Som jag sagt innan till honom så talar inte siffran på sista raden om hur ett företag mår. Ett expanderande företag investerar vinsten i företaget och då blir inte siffran på sista raden så relevant. Denna kunskap anser jag en journalist bör ha.

Journalister bör hålla sig till en balanserad faktakontrollerad rapportering och inte sådan här uppenbar smutskastning. SVT som public service företag skall förmedla nyheter ur en objektiv vinkel, här anser jag att de har brustit. Jag upplever det som ett fult mediadrev i syfte att smutskasta mig.

SVT ska vara sakliga och opartiska. Att SVT därför ägnar sig åt osaklig och partisk drevjournalistik får anses anmärkningsvärt. Men det kom ju en undersökning 2013 av Kent Asp, professor vid Göteborgs Universitet, om de politiska sympatierna hos SVT’s anställda. Den säger det mesta.

Jag och mina vänner trodde att sanningen skulle segra men så blev icke utfallet. Jag kommer att frånträda min post som kommunalråd.

Ulf Erlandsson (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se