torsjö live vers2

Inget beslut om Bernsheim ännu

Inget beslut om Bernsheim ännu

Moderaternas fullmäktigegrupp kunde på tisdagskvällen inte fatta beslut om Richard Bernsheims eventuella avgång från uppdraget som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Han avsade sig däremot som väntat posten som byggnadsnämndens ordförande.

Richards Bernsheims affärer och frågan om partiets fortsatta förtroende för honom stod på dagordningen vid Moderaternas kretsmöte på onsdagskvällen, men fullmäktigegruppen beslutar i nästa vecka. Foto: Gunvor Borre
Richards Bernsheims affärer och frågan om partiets fortsatta förtroende för honom stod på dagordningen vid Moderaternas fullmäktigegrupps möte, men något beslut fattades inte. Foto: Gunvor Borre

Bernsheim tillträdde som ordförande i byggnadsnämnden den 1 mars då de rödgröna partierna lämnade sina ordförandeposter. Han blev strax därefter också barn- och utbildningsnämndens ordförande när Mikael Koenen (L) avgick i protest mot att den borgerliga alliansen röstade fram sverigedemokrater på posterna som förste vice ordförande. Tanken var då att Bernsheim skulle lämna byggnadsnämnden.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Efter Frilagts avslöjande om hans många ärenden hos kronofogden gick det så snabbt det kunde och partiledningen ifrågasätter nu även hans fortsatta roll som ordförande i barn- och utbildningsnämnden med en budget på cirka 1,2 miljarder.

Frågan diskuterades på tisdagskvällen, men fullmäktigegruppen kunde alltså inte enas om ett beslut.

– Vi blev inte klara ikväll utan behöver mer tid, oklart när. Jag har inga ytterligare kommentarer i dagsläget, skriver M-ledaren och kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren i ett sms till Frilagt efter mötet.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se