torsjö live vers2

Smygpremiär för nya Vittsjö-läktaren

Smygpremiär för nya Vittsjö-läktaren

Den nybyggda, inte helt färdiga, läktaren smyginvigdes vid lördagens match. Foto: Gert Jacobsson
Den nybyggda, inte helt färdiga, läktaren smyginvigdes vid lördagens match. Foto: Gert Jacobsson

Visserligen är den nya läktare på Vittsjö IP inte helt klar – taket saknas – men i samband med hemmamatchen, och Skåne-derbyt, mot Limhamn-Bunkeflo hade i alla fall några ur publiken sökt sig dit för en liten smygpremiär.

Vittsjös Hannah Wilkinson blev hårt uppvaktad av motståndarna. Foto: Anders Thall/knallofall.se
Vittsjös Hannah Wilkinson blev hårt uppvaktad av motståndarna. Foto: Anders Thall/knallofall.se

Officiell invigning av den nya läktaren, som byggts med hjälp av ideella krafter, blir det vid nästa hemmamatch, den 25 maj mot Djurgården. En liten försmak gavs dock då byggarna med Bengt Ottosson i spetsen, vid en enklare ceremoni, tackades för arbetet av styrelsens Sigvard Gustavsson och Erika Nilsson.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Den nya läktaren är ett resultat av en uppslutning kring damfotbollen som närmast kan betraktas som unik. Det började med ett besked från Svenska Fotbollsförbundets Tävlingskommitté att Vittsjö måste ordna drygt 100-talet nya sittplatser under tak. Om inte riskerar man att få spela hemmamatcherna på annan ort, alternativt lämna damallsvenskan. Men se det här retade upp folk i bygden och genom ett upprop på Facebook samlade ”Vittsjö ska spela i Vittsjö” närmare 1 500 medlemmar på bara några få dagar. Här gjordes också en insamling som gav hela 150 000 kronor och när sedan kommunen sköt till lika mycket började hoppet tändas. Då kliver förre Alga-chefen Olof Stenhammar in i bilden och bidrar med 300 000 kronor. När sedan Grus och Makadam i Vittsjö ställer upp och bjuder på allt markarbete och frivillig arbetskraft erbjuder sig att bygga läktaren, ja då är det bara att sätta igång och förbundet får backa och ger dispens till den 25 maj.

Tyvärr gick det lagom till den här matchen lite grus i maskineriet för hemmatjejerna som visserligen tog ledningen genom ett straffmål av Linda Sällström. Gästande Limhamn-Bunkeflo var dock ofina nog att både kvittera och ta ledningen. Hoppet för hemmalaget tändes igen då Linda Sällström bara sekunderna efter gästerna ledningsmål kunde kvittera genom ett nickmål. Efter det väntade man bara på segermålet men Vittsjö hade inte riktigt marginalerna med sig den här gången, och bara några minuter före slutsignalen kunde i stället gästerna avgöra.

Priserna till bästa spelare gick till Anna Wehlin (med förflutet i Vittsjö) i Limhamn-Bunkeflo och Linda Sällström i Vittsjö.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se