torsjö live vers2

Dags att avtäcka nygammal musikpaviljong

Dags att avtäcka nygammal musikpaviljong

Två stora kranar från Jinerts lyfte paviljongens tak på plats på det nya fundamentet inne i "tältet".
Två stora kranar från Jinerts lyfte i början på mars paviljongens tak på plats på det nya fundamentet inne i ”tältet”. Nu är den nya paviljongen nästan klar.

En vecka försenad ska den nya musikpaviljongen på kaserngården utanför T4-matsalen avtäckas efter helgen. Det meddelar kommunen på sin hemsida.

– Efter lite förseningar är målningen snart äntligen färdig och projektet med musikpaviljongens flytt börjar lida mot sitt slut, heter det.

Efter att paviljongaktivisterna lagt ner sina uppmärksammade protester mot projektet flyttades paviljongens tak i slutet på januari i en avancerad operation där väggarna revs efter att ett stålskelett säkrat taket. Med lyftkranar och trailer förflyttades den dyrbara lasten från Officersparken till kaserngården.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Sedan dess har arbetena med återuppbyggnaden pågått under ett heltäckande väderskydd. På tisdag ska ”tältet” vara bortplockat så att intresserade kan se hur den nya paviljongen ser ut.

De enda delar som flyttats med från den ursprungliga, 100 år gamla, paviljongen är taket, fönsterbågarna och trappan, i övrigt har nya delar tillverkats.

Nu återstår en del markarbeten för att skapa nya sittplatser framför musikpaviljongen. När det är klart kommer kommunen att arrangera en högtidlig invigning. Tid för denna kommer att meddelas på kommunens hemsida och Facebooksida.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se