torsjö live

Uppropet engagerade läsarna – visar att Frilagt behövs

Uppropet engagerade läsarna – visar att Frilagt behövs

Vädjan om fler stödprenumeranter till Frilagt gav snabbt ett positivt resultat. Läsarna ställde upp och visade tydligt att Frilagt behövs. Bara de två första dagarna efter det att artikeln publicerats kom det in drygt 4 000 kronor.

– Det är naturligtvis väldigt glädjande att se vilket stöd vi har, säger Berit Önell, som dock inte vill slå sig till ro med det här. Fler inkomster behövs.

– För Frilagt ska fortsätta att komma ut, och förhoppningsvis ska vi kunna växa också. Men kanske får vi påminna läsarna lite då och då.

Något som bland annat ett mejl från en läsare ger belägg för. Det är lätt att glömma om man inte har månadsvis överföring, menar denne. Något som många väljer bort då en del banker tar betalt – i vissa fall lika mycket som överföringen är på – för den tjänsten.

Det bör påpekas att Berit Önell är ensam anställd på Frilagt. När alla utgifter är betalda kan hon ta ut något som verkligen kan kallas för en minilön. Vissa frivilliga krafter hjälper vid behov till med artiklar, krönikor med mera.

– Att ge ut en nättidning är verkligen ingen guldgruva, men det är inte heller målsättningen, säger Berit.

Mer inkomster kan i stället leda till en ökad satsning på att bli ännu bättre och ännu bredare.

– För självklart vill vi utöka.

En viktig del i Frilagts policy är också satsningen på medborgarjournalistik. Under våren har ett antal läsare deltagit i en studiecirkel om just detta. På lördag, den 13 maj, mellan klockan 13 och 15 i T4-matsalen får allmänheten möjlighet att ta del av den satsningen. Här kan man få veta mer om nättidningen och träffa de som deltagit i studiecirkeln, Frilagts ansvarige utgivare Berit Önell, insändarredaktören Gert Jacobsson med flera.

Planerna är att fortsätta med studiecirklarna till hösten, berättar Berit Önell.

– Vår vädjan om stöd gav ett positivt besked. Folk vill ha kvar Frilagt.

Gert Jacobsson

 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se