torsjö live vers2

Snart blir det blås i paviljongen

Snart blir det blås i paviljongen

Den nya paviljongen är nu avtäckt. Vissa detaljarbeten återstår innan det är dags för invigning den 24 maj.
Den nya paviljongen är nu nästan klar efter en tids försening. Vissa detaljarbeten återstår innan det är dags för invigning.

Den flyttade och renoverade musikpaviljongen på T4-området börjar bli invigningsklar. Den 24 maj blir det högtidlig invigning med blåsmusik.

Tältet, som under renoveringen skyddat, avlägsnades på tisdagen. Paviljongen strålade i eftermiddagssolen och lockade nyfikna.

Kaj Gummesson och Gunilla von Ritter, med hunden Kamille, 8 år, var nyfikna på den just avtäckta paviljongen.
Kaj Gummesson och Gunilla von Ritter, med hunden Kamille, 8 år, var nyfikna på den just avtäckta paviljongen.

Under tiden Frilagt var på plats kom engagerade besökare fram och ville gärna få framföra sina åsikter.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Kaj Gummesson, före detta militär, är besviken på både flytten och resultatet. Han tycker att paviljongens utseende förändrats till det sämre av åtgärderna som utförts.

– Det är tråkigt att originalet inte togs tillvara och renoverades på plats, säger Kaj.

Gunilla von Ritter, som sedan två år bor i området, säger att hon är mycket glad att paviljongen ändå blivit så fin. Samtidigt är också hon missnöjd med flytten.

– Paviljongen var så bra där den låg och ett smycke på infarten till Hässleholm. Som boende fick vi ingen information och de är besserwissers i kommunen. Man lyssnar inte. Men den är snyggt renoverad, kommenterar hon paviljongen, där den nu står på den nya platsen.

– Bara man nu använder den, avslutar Gunilla von Ritter och ger samtidigt uttryck för en oro att kommunen slösar bort pengar och för vandalisering.

Hon framhåller också att hon är en av dem som är kritisk till femvåningshuset som ska byggas på platsen där paviljongen låg.

Fönsterbågarna kommer inte att glasförses på grund av risk för skadegörelse.
Fönsterbågarna kommer inte att glasförses på grund av risk för skadegörelse.

En officiell invigning av paviljongen under ledning av kommunstyrelsens ordförande Pär Palmgren(M) är planerad till den 24 maj kl 18:00.

– Brunnssextetten, den sista resten av T4:s blåsorkester, kommer att spela uppklädda i regementets gamla vackra paraduniformer, berättar Arne Dahlström(KD), ordförande i Tekniska nämnden.

Den kyliga våren fördröjde renoveringen en aning. Målningsarbetet måste invänta varmare temperaturer innan det kunde starta och tältskyddet behövdes därför lite längre.

Nu återstår det bara lite detaljarbete innan allt är klart. De nya, specialgjorda fönstren kommer däremot inte att förses med glasrutor.

– Det beror på risken för skadegörelse, berättar Arne Dahlström. Tyvärr kommer scenen därför att kunna bli blåsig. Att installera krossäkert glas i bågarna har kommunen i dagsläget inte pengar till.

Text och foto: Lotta Persson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se