torsjö live vers2

Makthavare måste tåla kritik

Makthavare måste tåla kritik

Undertecknads satir ovan om tolvtaggare och högvilt har refuserats två gånger av Norra Skåne; detta trots att jag vid andra försöket omarbetade texten och mildrade formuleringar som möjligen kunde ses som personangrepp. Bland annat strök jag ordet ”girig” och även formuleringen om (att sakna ) ” skam i kroppen”.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I sammanhanget bör det noga understrykas, att personer med offentlig maktutövning i ett land som utger sig för att vara demokratiskt, måste tåla kritik och satir – även mycket skarp sådan. Jag tycker fortfarande att det är en oerhörd skandal att en enskild tjänsteman belastar vår sjukvårds ekonomi med en lön om 170.000 i månaden  och att allmänheten ständigt bör upplysas och påminnas om detta rofferi av skattepengar.  Vi medborgare och skattebetalare kan och bör inte acceptera att maktberusade eller lönemässigt fartblinda myndighetspersoner sätter sina egna eller varandras fantasilöner. Tycker inte Norra Skånes insändarredaktör det? Varför ägnar han sig åt censur?

Slutligen ett stort tack till Frilagt för dess viktiga roll som en medborgarnas rop i en alltmer odemokratisk öken.

Per L Christensen

Författare

 

 

 

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se