torsjö live vers2

Sluta skapa misstro

Sluta skapa misstro

Att SD:arna Lundh och Berggren inte vill ha mer vänsterpolitik är föga förvånande. Ändå är det trist att SD alltid måste uppmuntra misstro, och ställa grupper mot varandra. Som att vi måste välja invandring eller välfärd. Vi ser istället att invandring är en förutsättning för välfärd. Det är till exempel ett faktum att vi måste ha invandring från andra länder för att i framtiden ha tillräckligt många som arbetar i skola, vård och omsorg. Vi ser också  att människor från andra kulturer berikar vårt samhälle på många sätt.

Lundh och Berggren är också emot skattehöjningar och ”låtgåmentalitet” (vad som nu menas med det?). För oss är skatter ett viktigt instrument för att fördela pengar från de som har mycket till de som har lite. SD hejar istället på den högerpolitik som lett till att klyftorna i Sverige ökat mest och snabbast i hela Europa. Det vill man lösa med sänkta ersättningar till arbetslösa och sjuka, som då kommer att ”ta steget tillbaka till arbetsmarknaden”. Då får de nämligen jobbskatteavdrag, som finansieras genom att ytterligare urholka den gemensamma välfärden.

 Man tänker inte heller stödja något förslag om att stoppa vinster i välfärden. För SD är det fritt fram att låta privata ägare ta ut våra skattepengar i egna vinster. Pengar som annars skulle användas i verksamheterna och komma alla till godo.

 SD säger också att de ska bevara byskolorna i Hässleholms kommun. Samtidigt har de i fullmäktige röstat fram en alliansbudget som ger mindre pengar till skolans verksamhet. Det politiska dödläge som blev resultatet har också bidragit till att vi har en skolbudget som just nu befinner sig i fritt fall.

 En annan kärnfråga för SD är ”lag och ordning”. Det verkar det annars vara lite si och så med, internt inom partiet. Särskilt har företrädare på riksnivå varit klart överrepresenterade i brottsstatistiken.

Till sist undrar vi exakt vad i Vänsterpartiets politik som är ”direkt samhällsfarlig”.

Kenneth Englund (V)

Magnus Åkeborn (V)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se