torsjö live vers2

Dags för invigning av Vittsjös nya läktare

Dags för invigning av Vittsjös nya läktare

Nu är den nya läktaren på Vittsjö Idrottspark klar och i samband med torsdagens hemmamatch i damallsvenskan mot Djurgården blir det en speciell invigningsceremoni.

Den nybyggda, inte helt färdiga, läktaren smyginvigdes vid lördagens match. Foto: Gert Jacobsson
Nu ska den nybyggda läktaren I Vittsjö invigas. För några veckor sedan smyginvigdes den. Foto: Gert Jacobsson

Matchen startar klockan 14 men redan ca 13.25 drar man igång med en ceremoni för att inviga den nya läktaren. Denna tillkom ju efter en hektisk inledning på året med besked om att Vittsjö måste skaka fram ytterligare sittplatser under tak för att få fortsätta att spela sina hemmamatcher i damallsvenskan på Vittsjö IP.

Genom en enorm kraftsamling, i form av ekonomiska bidrag och ideellt arbete, kunde läktarbygget påbörjas. En nystartad Facebook-sida samlade på kort tid runt 1 500 medlemmar och många av dessa gav också ekonomiskt stöd till den nya läktaren. Nästan ofattbara 150 000 kronor kom in den vägen. Inte bara från lokala supportrar utan från fotbollsälskare i hela landet. Kommunen sköt till lika mycket och när sedan finansmannen, och förre Alga-chefen, Olof Stenhammar – som med sin familj var bosatt i Vittsjö under flera år – meddelade att han bidrar med 300 000 kronor började hoppet tändas. När sedan också lokala företag ställde upp och ideella krafter anmälde sig för att utföra bygget så var projektet i hamn.

Representanter för Hässleholms kommun kommer att klippa bandet och ceremonin avslutas med en fanfar av Stig Sjöberg. Bland de inbjudna gästerna märks Olof Stenhammar med fru.

Dagen till ära kommer det också att bjudas på en lång rad andra aktiviteter, bland annat hoppborg för barnen, ansiktsmålning, speedshooting och mycket annat. Det blir också utlottning på entrébiljetterna.

Gert Jacobsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se