torsjö live vers2

Skrämmande S-stöd till IS-moské

Skrämmande S-stöd till IS-moské

I onsdags 7 juni var våldsbejakande extremism uppe på Kommunstyrelsens agenda, och information samt diskussion om den av nättidningen Frilagt granskade Ljusets Moské, vilken visat sig ha kopplingar till IS-sympatisörer och annan hatpropaganda. Att en moské med dessa kopplingar får bedriva verksamhet är minst sagt beklämmande, och Sverigedemokraterna gav tydliga direktiv att denna moské skall om möjligt stängas. Det vi (och förmodar jag den absoluta majoriteten av Hässleholmarna) ville var vi dock väldigt ensamma om. Endast Folkets väl var kritiska till förekomsten av islamistisk extremism i vår kommun. Övriga ledamöter satt tysta, med undantag av ett par Socialdemokrater. Dessa bägge talade till min stora förvåning och bestörtning FÖR att inte försöka stänga denna spridare av hatbudskap och extremism!

Att det finns Socialdemokrater som fortfarande stöder allt som har med invandring att göra borde inte förvåna någon egentligen, men för alla och envar som är insatta i IS och Al-Quaidas grymheter ter det sig ändå helt galet att man inte gör sitt yttersta för att inte denna onda extremism ska få fäste i vårt land och vår stad. Vi ser dagligen hur män och kvinnor torteras, bränns levande i burar, slås ihjäl eller hålls som sexslavar och våldtas. Ju fler av dessa IS-sympatisörer som finns i landet, desto fler terrordåd och övergrepp riskerar vi att få. Stockholm, London, Manchester, London igen, Berlin och Paris borde tala sitt tydliga språk!

På Hässleholms stora moskés Facebooksida, tillhörande Ljusets moskés, sprids också hat mot shiamuslimer och moskén har nära kopplingar till en person som stått åtalad för att ha bränt ner en shiitisk lokal i Malmö och av Säpo ses som en säkerhetsrisk trots att han friades från åtalet, enligt Frilagts granskning. Moskén startades av vänner till imam Abu al-Hareth som dömts för mordförsök på en shiitisk man efter att kört över och misshandlat honom nära Kvantum 2009. Granskningen visar också att tre av fyra styrelsemedlemmar försvarade denna imam vid rättegången. Al-Hareth har därefter föreläst i moskén. En i styrelsen skrev på Usama Bin Ladens dödsdag på sin Facebooksida: “Gud välsigne dig Usama Bin Laden”, och på arabiska dessutom “Gud välsigne dig, O martyrernas fader”. Listan är betydligt längre än så här.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Med anledning av detta är det sorgligt och fullständigt obegripligt på att Hässleholms (än så länge) största parti Socialdemokraterna väljer att backa upp denna säkerhetsrisk till moské i stället för att göra sitt yttersta för att denna blir av med sitt tillstånd att bedriva verksamhet i lokalen.

Patrik Jönsson
Gruppledare Sverigedemokraterna

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se