torsjö live vers2

Hässleholms kommun certifierad för teknikcollege

Hässleholms kommun certifierad för teknikcollege

Nu har Hässleholms kommun blivit certifierad inom teknikcollege. Tanken är att främja kompetensutvecklingen i kommunen genom att utveckla samarbeten mellan utbildning och företag med avseende på praktisk erfarenhet.

Carina Lengbrant Malmberg är samordnare för teknikcollege i Hässleholm. Foto: Berit Önell
Carina Lengbrant Malmberg är samordnare för teknikcollege i Hässleholm, här på en branschfrukost på Jacobsskolan i vintras. Foto: Berit Önell

Hässleholms kommun ansökte 2015 om att bli certifierad inom Teknikcollege. Denna intresseansökan har nu blivit beviljad, vilket betyder att Hässleholms kommun blivit del av en certifierad samverkan för jobb och utbildning inom teknik och industri.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Enligt Region Skånes arbetsmarknadsprognoser är den här typen av samarbete en viktig tillväxtfråga för Skånes industrier, eftersom att skånsk industri beräknas sakna 3 200 industriutbildade personer och 4 800 gymnasieingenjörer år 2025.

Hässleholms numera certfierade utbildningar inom Teknikcollege är el- och energiprogrammet och industritekniska programmet på Jacobsskolan, teknikprogrammet och teknikprogrammets fjärde år på Hässleholms Tekniska Skola samt automationsingenjör, elingenjör och elkraftsingenjör på Yrkeshögskolan Syd.

För att främja samarbeten mellan företag och utbildningar och därmed en praktisk kompetenshöjning för eleverna har samordnare för Teknikcollege Hässleholm och biträdande rektorer på de respektive skolorna föreberett en aktivitetsplan med över 40 aktiviteter.

Emil Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se