torsjö live vers2

Fler musikfestivaler på gång i Hässleholm

Fler musikfestivaler på gång i Hässleholm

På lördag är det dags för nästa festival i Hässleholm, Viktor Johanssons Rock the night på Hässleholmsgården. Foto: Urban Önell
På lördag är det dags för nästa festival i Hässleholm, Viktor Johanssons Rock the night på Hässleholmsgården. Foto: Urban Önell

Solen gassar över Hässleholmsgården, där lördagens stora musikevenemang, Rock the Night festival kommer att äga rum. Då får vi möjlighet att höra låtarna igen, de som gjorde U2, Toto, Kizz, Springsteen med flera så stora en gång i tiden. Framförda av totalt sex olika coverband.

– Det ska bli så kul det här. Vi är så taggade att det är helt galet, säger Viktor Johansson vars bolag Stage dream productions står som arrangör.

Lördagens program är fullspäckat med hyllningar till de stora 70- och 80-talsbanden.
Lördagens program är fullspäckat med hyllningar till de stora 70- och 80-talsbanden.

Sakta men säkert växer ett festivalområde fram på ägorna till den herrgård som givit göingemetropolen dess namn. På lördag rockas det loss. Även om målgruppen till stor del är de som var unga på 70- och 80-talen, menar Viktor att även 25-åringar och tonåringar har upptäckt den musiken.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det här blir en rejäl folkfest, säger Viktor.

Inte nog med att han ska vara spindeln i nätet, han kommer själv att stå på scen som sångare under kvällen.

Kommer festivalen att gå ihop ekonomiskt?

– Vi ser ut att lyckas med det, men än så länge finns det biljetter kvar, säger Viktor. Det finns ett tak på 2000 biljetter. Vi är nöjda med försäljningen, för vi inser att det tar tid innan folk fattar vad det är vi sysslar med.

Hässleholms kommun sponsrar evenemanget med 35 000 kronor.

– Det är ju bra att det finns unga entreprenörer som gör något för Hässleholm, säger tillväxtchefen Mikael Kipowski på telefon från Almedalen.

– Kommunen menar att det här är något som lockar folk utifrån till Hässleholm, säger Viktor Johansson.

Viktor Johansson arrangerar två festivaler i sommar: Rock the night och Hässleholmsfesten.
Viktor Johansson arrangerar två festivaler i sommar: Rock the night festival och Hässleholmsfesten.

Lite senare i sommar, den 11 augusti, är det dags för ett nytt musikevenemang som Viktor Johansson med team anordnar, den så kallade Hässleholmsfesten. Då kommer Djupadalsparken att fungera som festivalområde.

Mustasch, Ace Wilder, Robin Stjernberg, Calle Kristiansson med flera kommer att uppträda.

I fjol stod Hässleholms kommun som arrangör för Hässleholmsfesten och Viktor Johansson som utförare. Trots att 3 000 kom blev det en förlustaffär för skattebetalarna. I år ansåg kulturförvaltningen sig inte ha möjlighet att anordna en ny fest. Då valde Viktor att ändå gå vidare och genomföra festen på egen hand. Kommunen finns kvar som sponsor genom att han får hjälp med utrustning och den infrastruktur som krävs för att festen ska kunna genomföras.

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se