torsjö live vers2

Tre misstänkta för mordförsöket Häktningsförhandling i eftermiddag

Tre misstänkta för mordförsöket Häktningsförhandling i eftermiddag

Mannen som blev skjuten i söndags kväll hade stämt träff med någon på parkeringen vid väderkvarnen.

Tre personer är nu misstänkta för delaktighet i mordförsöket i Hembygdsparken i söndags kväll där en man i 25-årsåldern skottskadades. En av dem, en 19-åring med adress i Tyringe, ställs inför häktningsdomaren i eftermiddag.

Polisen har varit förtegen med uppgifter om misstänkta i ärendet. Redan på måndagen meddelades dock att det fanns en misstänkt person, men att vederbörande inte var gripen.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Enligt 19-åringens begäran om offentlig försvarare, som nu är offentlig, anhölls han i sin frånvaro redan på måndagsförmiddagen. Klockan 19.20 samma dag verkställdes anhållandet.

Personen ska vara bekant med offret som hade stämt träff med någon på Hembygdsparkens parkering. Flera personer ska sedan ha kommit till platsen.

På torsdagsförmiddagen lämnade åklagaren Eva Norberg in en häktningsframställan mot en person till Hässleholms tingsrätt och förhandling hålls klockan 13.30.

Begäran om offentlig försvarare för tre personer har lämnats till tingsrätten. Identiteten på de misstänkta är sekretessbelagd i väntan på häktningsframställan i två fall.

19-åringen begärs häktad på två grunder: risk för att han annars kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen och risk för fortsatt brottslighet.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se