Gruppen-3a-328x120

Oskickligt hanterande av gammal Hässleholmsmiljö

Oskickligt hanterande av gammal Hässleholmsmiljö

ÅTERIGEN HÄSSLEHOLM – politiker och tjänstemän agerar i sin egen lilla klubb! I maktens epicentrum?

Denna gång gäller agerandet rivning och oskickligt hanterande av gammal Hässleholmsmiljö. Ja, det gäller Åkaregatan, husen vid Hembygdsparken. Ska vi ”sabba” den miljön också?

Det får räcka snart! Kommunens befolkning som också är väljare, vill leva i ett demokratiskt samhälle! Vi ska inte leva i en otrygg miljö där ingen vet vad som är på gång, vad våra skattepengar används till. Vilka planer smids idag av några personer, vilka dom nu kan vara idag? Hur länge räcker skattepengarna vi betalt in, skrattar man när man spelar MONOPOL med våra hus? Vad innebär i så fall spelomgången på tisdagen vid tekniska nämndens au-sammanträde?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Ska tjänstemännen slänga nya handlingar på bordet framför näsan på ordföranden i Tekniska nämnden? Har någon politiker koll på läget?

Politikerna ska ta besluten. ”Tjänstemännen i förvaltningarna ser till att förverkliga nämndens politiska beslut”. Detta är ett citat från kommunens hemsida under rubriken Nämnder och förvaltningar. Ovanligt klart besked, politiker beslutar, tjänstemän ser till att jobba enligt besluten.

Hässleholm har skapat sig en unik position – kommunen där det mesta går snett. Bakslagen har duggat tätt för kommunpolitikerna. Några arbetsordningar finns tydligen inte, verksamheten skenar iväg ”lite hit, lite dit, lite hur som helst”. Jag har skrivit en del av detta på Facebook, men vill även gå ut via pressen – med förhoppning att kunna informera fler kommuninnevånare.

Förslag och planering av omfattande förändringar i struktur och genomförande av NÅGONS idéer skall givetvis delges oss väljare. Det är ju vi som berörs. Det handlar om DEMOKRATI. Att halka in på en valsedel och sedan bli invald, ta beslut utan att ha en aning om vad saken gäller är ytterst oansvarigt. Detta är demokratins baksida. Så länge vi inte har personval får vi dras med eländet. Den politiska världen är totalt sluten. Att likna organisationen vid ett ointagligt örnnäste är väl att ta i, snarare stämmer väl liknelsen med ett gammalt duvslag.

De alltför höga arvodena politikerna beviljat sig lockar fel människor att engagera sig politiskt. Man kämpar förtvivlat för att behålla sina ekonomiska positioner. Därmed är ingen förnyelse möjlig. Den obefintliga kontrollen över vad tjänstemän har delegation att besluta om är dessutom på väg att skapa en kaosartad lekstuga. Det behövs mycket kraft och kunskap hos politikerna om man ska leda och styra en kommun med en budget på c:a 2,5 miljarder .

Jag har, tidigare i år, lämnat yttrande över den bristfälligt kommunicerade Trafikstrategi 2030. Mitt förslag var att avvakta med beslut om större projekt så länge som läget inom kommunen är instabilt. Utan en kompetent, etablerad ledning och ekonomisk och personell planering som fungerar borde stora, kostsamma planer vila.

Kjerstin Ulfvik Jonasson
F d kommunpolitiker 1966-2006
Nu ideellt arbetande med dyslexifrågor

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se