Gruppen-3a-328x120

”Oroligheter” på perrong stoppade tåg

”Oroligheter” på perrong stoppade tåg

Tumult på en perrong på Hässleholms resecentrum på lördagskvällen ledde till att tåget västerut klockan 19.31 fick ställas in. Passagerarna som just gått på tåget kunde genom fönstren se hur väktare och tågvärdar tog hand om två personer, en man och en kvinna, och brottade ner mannen. I högtalarna kom först budskapet att tåget stod stilla på grund av oroligheter och att man inväntade polis, sedan att det var inställt.

De två personerna hade hoppat av sitt tåg innan det stannat och hamnat på spåret. De blev sedan våldsamma mot personalen som hjälpt dem upp. Polisen grep mannen som misstänkt för våld eller hot mot tjänsteman.

Tågpassagerarna kunde genom fönstren se hur väktare och tågvärdar brottade ner en man på perrongen.

Dramat inträffade på perrongen mellan spår 6 a och 5.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Väktare och tågvärdar håller ner en kille och en tjej sitter ner, berättar en passagerare för Frilagt på telefon inifrån tåget som sedan ställdes in.

Mats Olsson på Skånetrafikens presstjänst berättar att tågtrafiken stoppades på grund av att personer befann sig på spåret.

De hade rest med ett pågatåg som kom in till Hässleholm söderifrån.

– Helt plötsligt hoppade eller trillade de ut från tåget och ner på spåret, men man fick upp dem, säger Mats Olsson.

Därefter uppstod tumult och mannen betedde sig våldsamt mot järnvägspersonalen, oklart hur. Väktare satte handfängsel på honom.

Två polispatruller kom sedan till platsen, intervjuade vittnen och förde bort mannen.

– Vi vet ännu inte riktigt vad som hänt. Det har varit bråk på stationen, eventuellt kan det vara våld mot tjänsteman. Men det var inget allvarligt och ingen är skadad, säger Åsa Emanuelsson på polisens regionledningscentrals mediecenter.

Mannen var inledningsvis gripen, enligt polisens händelserapport, men släpptes senare.

När personerna var omhändertagna av järnvägspersonal och väktare, efter cirka tio minuter, kunde tågen börja rulla igen. Men då var det för sent att skicka iväg tåget västerut. Passagerarna hänvisades till nästa tåg.

– Eventuellt var det något tåg till som fick ställas in. Det är jättetråkigt, det är alldeles för mycket folk på spåren numera, säger Mats Olsson.

Det finns risk för följdförseningar i tågtrafiken under kvällen.

Enligt polisens händelserapport greps mannen. Jourhavande förundersökningsledare vid Kristianstadspolisen bekräftar detta och berättar att han senare släpptes, men är fortsatt misstänkt för våld mot tjänsteman.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se