Gruppen-3a-328x120

Räddade kattunge som dumpats från bil

Räddade kattunge som dumpats från bil

Två kattungar sågs i fredags av en bilist bli utkastade från en bil i hög fart på riksväg 21. En av dem överlevde mirakulöst nog. Tack vare Facebookinlägg och grannarna Irene Bratt Persson och Ann Gedda i Ignaberga hittades båda de dumpade kattungarna. Den överlevande kommer nu att få ett bra liv hemma hos Ann. 

Ann Gedda har gett den överlevande av de dumpade kattungarna ett nytt hem.

Det avskyvärda händelsen ser ut att sluta mycket lyckligt för den ena kattungen. En liten söt hona i varma gulbrunspräckliga färger. Men hennes syster dog en brutal död.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Både Ann och Irene är mycket upprörda och ledsna över vad de varit med om, men idag försöker de att glädjas åt att den ena kattungen räddats.

– Att jag så snabbt fattade att det var den dumpade kattungen kan jag tacka Facebook och Ann för, berättar Irene Bratt Persson

Irene var på hemväg från Hässleholm på lördagskvällen när hon vid trafikplats Ignaberga uppmärksammade kattungen. Den kom kravlande upp från diket och begav sig på vingliga ben ut på vägen framför henne.

För en sekund tyckte Irene att det såg ut som en skadad ekorre. Men direkt mindes hon berättelsen och bilden på den döda kattungen som hon dagen före läst om på grannen Anns FB-sida. En bild som hade etsat sig in djupt i hennes medvetande och stört hennes nattsömn.

– Jag insåg genast att detta måste vara den andra dumpade kattungen. Färgerna stämde med den kattungen jag sett på bilden. Jag stannade bilen direkt och försökte få tag på den, säger Irene.

Men den lilla lät sig inte så lätt infångas. Så grannen och FB-vännen Ann kontaktades och kom snabbt till platsen. Gemensamt lyckades de fånga in den lilla vilsna kattungen efter en halvtimmes försök.

– När jag kom och kunde kalla på den och avleda uppmärksamheten kunde Irene fånga in den, säger Ann, lycklig åt minnet.

Den överlevande kattungen kunde fångas in tack vare Ann Geddas och Irene Bratt Perssons snabba insats.

Även Ann fick sin information om händelsen via Facebook.  Minst två kattungar hade på fredagseftermiddagen av en bilist setts kastas ut på riksväg 21. Facebookinlägget, som bilisten skrev, berättade att det hänt i höjd med Ignaberga. Eftersom det var precis utanför Anns by tog hon sig genast för att ge sig ut och leta längs 21:an.

Efter en stund fann hon det ohyggliga. En liten död men ännu varm kattunge – ute på 21:ans vägbana.  Hon begravde den och fortsatte letandet till långt ut på fredagskvällen. Och skrev om det på Facebook. Vilket förmodligen räddade livet på den lilla överlevande kattungen som måste ha haft ett tufft dygn utan varken sin mamma, eller mat och dryck, innan den till slut togs omhand av räddarna Irene och Ann.

– Jag mår illa och kan inte förstå att någon kan bete sig så här; det gör varken jag eller Irene, säger en mycket illa berörd Ann.

-Jag stannade bilen direkt, berättar Irene Bratt Persson som såg kattungen kravla ut på vägen.

En veterinär har nu gett klartecken på att den lilla överlevaren inte ser ut att behöva vård. Men kärlek och omvårdnad. Och det kommer den att få hemma hos Ann. Hennes sons skendräktiga tik ger generöst kattungen di och den är redan hälsad välkommen av familjens fem katter.

Ann, som är en stor djurvän, lovar att den lilla kattungen – som bedöms vara  5-6 veckor gammal- nu ska skötas så som den ansvarsfulle sköter en katt. Vaccineras, chipmärkas, och när tiden är mogen, steriliseras.

Ett riktigt vackert slut på en annars helt ohygglig historia.

Ann lovar att fortlöpande på sin Facebooksida lägga ut hur det går för den nu härligt livliga – och änglavaktsskyddade – lilla kattungen.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se