logga-ligg-tjock

Ännu en anlagd brand i Tyringe

Ännu en anlagd brand i Tyringe

Tyringe Livs ägare Amer Muhysen upptäckte av en tillfällighet att det brann i träkonstruktionen kring trappan på husets baksida. Han såg en ca 20 cm hög låga, men kunde släcka innan elden hann ta sig.

Tyringe har drabbats av ytterligare en mindre anlagd brand liknande den på lastkajen till järnvägsmagasinet i för ett par veckor sedan.

I torsdags kväll klockan 19 kom butiksägaren på Tyringe Livs på Lantmannagatan, Amer Muhysen, till lokalen och upptäckte att det brann i en träkonstruktion kring trappan på baksidan av huset. Han släckte genom att hälla vatten på eldslågan som han beskriver som cirka 20 cm hög.

Amer Muhysen berättar för Frilagt att han också såg plastmaterial under det förkolnade stället på trappans träavsats. Han tror att det kan vara rester av en tändare och att det kan vara den som fått fyr på träet och sedan smält ner.

Han känner sig bekymrad, ledsen och orolig efter branden som dock inte hann ställa till någon större skada.

– Den natten sov jag inte så bra, hela natten tänkte jag på vad som hänt. Ska jag komma till min affär och den brinner?

-Ska jag komma till min affär en dag och den brinner? Amer Muhysen är orolig efter brandincidenten. Han har haft Tyringe Livs i cirka fem månader.

Han har haft Tyringe Livs i fem månader och säger att han trivs fint och att affärerna går bra.

När han släckt branden ringde han till fastighetsägaren som i sin tur anmälde det inträffade till polisen. Räddningstjänsten larmades aldrig. Polisen kom på fredagsförmiddagen ut för att ta upp anmälan och tittade på skadorna.

Enligt polisens rapport har någon försökt tända eld på en lastbrygga av trä i anslutning till huset. I övrigt är uppgifterna torftiga om brottet som rubriceras ”skadegörelse ringa genom brand”.

– Okänd gärningsman har på okänt sätt satt fyr på okänt föremål så att sot och rök spridit sig till målsägandens lastkaj, läser polisens regionledningscentrals presstalesman ur rapporten.

Han konstaterar att det inte framgår om det brunnit på själva lastkajen eller någon annanstans.

Han kan inte heller länka samman händelsen med branden på järnvägsmagasinets lastkaj.

– Egentligen ska du ställa den frågan till en utredare, säger han.

Om det är en pyroman är det ju bra att man stävjar det hela?

– Ja, då är det den sämsta pyroman jag har sett som inte lyckats få eld på grejorna, säger presstalesmannen.

Berit Önell
Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se