torsjö live vers2

Marknadsföring och ideologi

Marknadsföring och ideologi

Moderatledaren Anna Kinberg Batra har tvingats avgå. Proffstyckaretablissemanget i form av SVT, tidningsdrakar och diverse tankesmedjor och liknande inrättningar har fått något att bita i. Nämnda etablissemang i huvudsak beläget i Stockholm där, om vi får tro Kinberg Batra, förståndet befinner sig. Vi lantisar ska måhända hålla käften?

Nå, det är lätt att utse ”en” syndabock Kinberg Batra när ett helt parti som moderaterna nu befinner sig i fritt fall.

Vi ska ägna några rader åt det arv Anna Kinberg Batra fick överta efter herrar Reinfeldt, Borg, Schlingman och resten av den den så kallade alliansen. I spåren av deras regeringsperiod ser vi nu problemen hopa sig. Jonas Sjöstedt (V) tog vid något tillfälle upp skandalen i Transportstyrelsen ur detta perspektiv.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Resultatet av att utan eftertanke konkurrensutsätta viktiga samhällsfunktioner har visat sig förödande.

Ett annat exempel utgör Försäkringskassan som med sin processuella juridiska avdelning i spetsen bedriver vad som utan vidare kan betraktas som strukturell misshandel av sjuka och svaga. Klyftorna i samhället växer. En väldigt liten grupp av svenskar äger cirka 40 procent av den totala förmögenheten.

Reinfeldt och Schlingman ges nu föga förvånande plats i allsmäktiga SVT. Detta efter att herrarna lämnat den oroliga politiska scenen. Anders Borg har valsat runt i media av andra föga smickrande orsaker.

Det stora illusionsnummer nämnda herrar gjorde sig skyldiga till när begreppet ”det nya arbetarpartiet” myntades är det många av oss som har i färskt minne. Ordet bondfångeri förefaller träffande i sammanhanget.

Reinfeldt tyckte att svenska folket skulle ”öppna sina hjärtan”. Huruvida det inbegrep hans eget hjärta eller det var ett politikerutspel av sämsta sort får var och en fundera över.

Konsekvenserna av ogenomtänkt okontrollerat inflöde av människor av vitt skilda slag över Sveriges gränser ser vi tydligt idag.

Tillbaka till partiledaren Anna Kinberg Batra. Hennes dröm om att nå fram till regeringsmakten och ikläda sig rollen som statsminister blev nu inte något annat än just en dröm.

Hav dock tröst Anna Kinberg Batra om nu en enkel lantis kan drista sig att uttrycka sig så.

Erfarenheten visar att många av oss, som stått inför vad vi tror vara avgörande nederlag eller framgångar, har när vi väl fått distans till saken sett det hela ur ett helt annat perspektiv.

Ronny Larsson i Kvistalånga

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se