torsjö live vers2

Tre till misstänkta för mordförsök i Hembygdsparken

Tre till misstänkta för mordförsök i Hembygdsparken

Ytterligare tre män är misstänkta för mordförsök i Hembygdsparken i Hässleholm den 16 juli då en man i 25-årsåldern blev skjuten.

Två av dem, en 22-åring och en 20-åring, ställs inför häktningsdomaren i eftermiddag. En 17-åring häktades på torsdagen.

Den sedan tidigare häktade 21-åringen omhäktades också på torsdagen och omhäktningsförhandling mot 19-åringen hålls i eftermiddag. Totalt fem personer är alltså misstänkta i nuläget.

Mannen som blev skjuten hade stämt träff med någon på Hembygdsparkens parkering vid väderkvarnen.

Ärendet har av utredningsskäl omgärdats av sekretess. Klart är att offret stämt träff med en person på Hembygdsparkens parkering, vid väderkvarnen, vid halvåttatiden på söndagskvällen den 16 juli. Men flera personer kom till platsen och det slutade med ett skottdrama.Målsägandens skador var inte livshotande.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Redan dagen därpå anhölls den förste misstänkte i sin frånvaro.

Den på tisdagen häktade 17-åringen togs in för förhör i måndags och anhölls därefter. På tisdagen anhölls 20-åringen och 22-åringen i sin frånvaro. 20-åringen hämtades samma dag och 22-åringen på onsdagen.

Enligt häktningsframställningarna misstänks samtliga för mordförsök. De tre senast anhållna begärs dock enbart häktade på grund av risk att de annars undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning. De andra två häktades även på grund av risk för fortsatt brottslighet.

Åklagaren Marie-Louise Holmberg begär tillstånd av tingsrätten att ålägga samtliga misstänkta restriktioner i kontakterna med omvärlden.

De misstänkta är alla bosatta i Hässleholm.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se