logga-ligg-tjock

Inte för sent anmäla sig till studiecirkel i medborgar-journalistik

Inte för sent anmäla sig till studiecirkel i medborgar-journalistik

Det finns fortfarande plats för ett par deltagare till på höstens studiecirkel i medborgarjournalistik i regi av Frilagt, Gruppen för oberoende press och Studiefrämjandet. Första samlingen är på tisdag kväll.

Det går fortfarande att anmäla sig till studiecirkeln i medborgarjournalistik.

Studiecirkeln riktar sig till dig som vill veta mer om journalistik, medieutveckling, pressfrihet med mera. Praktiska övningar i att ta fram uppgifter, intervjua, skriva och fotografera ingår. Möjlighet finns att få sina alster publicerade i Frilagt, både under kursen och framöver.

Den första studiecirkeln av det här slaget hölls i våras med sju deltagare som därefter mer eller mindre aktivt och på olika sätt deltagit i Frilagts verksamhet. Bland dem finns Jonathan Önell, som granskat islamismen i Hässleholm och Lotta Persson som nu är praktikant på Frilagt på heltid.

Medborgarjournalistik är en viktig del av Frilagts profil. Tidningen startade som en följd av det medborgerliga engagemang för pressfrihet och mot korruption och maktmissbruk som blev följden av händelserna på Norra Skåne 2014. Då blev undertecknad av med jobbet som granskande reporter efter att ledande kommunpolitiker tröttnat på att deras affärer avslöjades. Hässleholmarna har visat att de vill ha en fri och oberoende lokaltidning som vågar granska.

Fler engagerade medarbetare bidrar till att Frilagt utvecklas, breddar sitt innehåll och kan fortsätta att stå nära medborgarna och läsarna.

Studiecirkeln samlas varannan tisdag kväll i Markanhuset. Anmäl dig till berit@frilagt.se.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se