torsjö live vers2

Frilagt slår rekord

Frilagt slår rekord

Frilagt blir mer och mer läst. Antalet visningar var rekordmånga under augusti månad.

Våra granskningar, nyheter, reportage, krönikor och insändare engagerar många läsare och fyller en viktig demokratisk funktion. Men fortfarande behövs fler stödprenumeranter.

Det går framåt för Frilagt, här marknadsföring på Tyringedagarna, från vänster Berit Önell och Lotta Persson.

63 372, ett snitt per dag på 2 044. Antalet unika läsare har också ökat kraftigt sedan Frilagt startade i maj 2015 och var i slutet på augusti 1 345 i snitt per dag. På Facebook har Frilagt över 1 350 följare.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Tidningen fortsätter att gräva fram sådant som annars inte hade blivit känt. Många avslöjanden är givetvis besvärande för makthavare, men granskande journalistik kan inte, och ska inte, undvika att provocera.

Frilagts verksamhet är möjligt främst tack vare stödprenumeranterna som hjälps åt att bära huvudansvaret för Frilagts ekonomi. Det finns ingen rik finansiär i bakgrunden utan Frilagts framtid hänger på de många små givarna som tycker att det är värt att betala ungefär en 50-lapp i månaden – en del lite mer och en del lite mindre, utifrån förmåga. Tack för att du inte glömmer bort det!

Fler stödprenumeranter behövs för att Frilagt ska överleva och utvecklas långsiktigt. Du som gillar Frilagt, välkommen att bidra!

Annonser är ett komplement som också ger viktiga intäkter till Frilagt.

Sedan i juni är vi två som arbetar heltid på Frilagts redaktion. Förutom undertecknad är det Lotta Persson som har praktik på Frilagt via Arbetsförmedlingen. Därutöver medverkar ett tiotal personer ideellt med text och bilder. Gert Jacobsson, tidigare mångårig medarbetare och bland annat nyhetschef på Norra Skåne, är Frilagts insändarredaktör.

I tisdags startade en ny studiecirkel i medborgarjournalistik i regi av Frilagt, Gruppen för oberoende press och Studiefrämjandet. Den här gången är åtta deltagare anmälda.

Berit Önell
Ansvarig utgivare

Antalet visningar i augusti var 63 372, ett snitt per dag på 2 044. Antalet unika läsare har också ökat kraftigt sedan Frilagt startade i maj 2015 och var i slutet på augusti 1 345 i snitt per dag. På Facebook har Frilagt över 1 350 följare.

Här kan du stödja Frilagt:
Bankgiro: 597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se